Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Φρενήρης είναι ο ρυθμός των επαφών μεταξύ των επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων του λιβανικού Κοινοβουλίου (αντιπολιτευόμενων και συμπολιτευόμενων) σε μια προσπάθεια κατάληξης σε συμφωνία στο πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου, που θα επιτρέψει να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση για την ανάδειξη νέου Προέδρου.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και τουλάχιστον τρεις ισλαμιστές ένοπλοι έχουν σκοτωθεί, τις τελευταίες μέρες, είτε σε ανταλλαγές πυρών είτε σε βομβιστικές επιθέσεις, ενέδρες και επιδρομές, υποστηρίζουν τα αλγερινά ΜΜΕ. Ολα τα επεισόδια έχουν σημειωθεί σε περιοχές ανατολικά της πρωτεύουσας, όπου έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για την εξάρθρωση του δικτύου της οργάνωσης «Αλ Κάιντα του Μάγρεμπ», που έχει αναλάβει την ευθύνη για πρόσφατες αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις.

ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Σε τουλάχιστον 100.000 υπολογίζεται ο αριθμός των μαθητών που αδυνατούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στα σχολεία της βόρειας και ανατολικής Ουγκάντα λόγω των πρόσφατων πλημμυρών, ανακοίνωσαν χτες οι αρχές της χώρας.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Ξεκίνησε χτες στο Πεκίνο ο νέος γύρος εξαμερών συνομιλιών με στόχο την κατάληξη κοινής ανακοίνωσης προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία τερματισμού του βορειοκορεατικού πυρηνικού προγράμματος.

ΣΕΟΥΛ.-- Τη γενετική έρευνα πάνω στη δημιουργία ανθρώπινων βλαστοκυττάρων από έμβρυα ανακοίνωσε χτες ότι θα επιτρέψει η νοτιοκορεατική κυβέρνηση.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Ακόμη 10 Σομαλοί πολίτες έπεσαν νεκροί το τελευταίο 24ωρο απ' τα διασταυρούμενα πυρά κατοχικών στρατευμάτων και ισλαμιστών ανταρτών σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας, Μογκαντίσου. Οργανώσεις αρωγής ζήτησαν εκεχειρία και ανήγγειλαν ότι την Κυριακή θα πραγματοποιήσουν πορεία ειρήνης...

ΤΕΞΑΣ.-- Την επόμενη άνοιξη θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του λεγόμενου τείχους Μπους, του τείχους που θα «περιφράξει» τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό για να εμποδίσει την είσοδο των λαθρομεταναστών, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά το βράδυ της Δευτέρας η αμερικανική κυβέρνηση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ