Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Παραιτήθηκε χτες (για άγνωστους λόγους) ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Τζ. Ου. Μπους στο Σουδάν, Αντριου Νάτσιος. Είχε διοριστεί σ' αυτή τη θέση το Σεπτέμβρη του 2006.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Η Σερβία υπέγραψε χτες συμφωνία ύψους 230 εκατ. δολαρίων για την πώληση όπλων και πολεμοφοδίων στο Ιράκ, ανακοίνωσε χτες το Σερβικό υπουργείο Εξωτερικών. Η εξέλιξη θεωρείται αποτέλεσμα των επαφών που είχε το περασμένο φθινόπωρο στο Βελιγράδι ο Ιρακινός υπουργός Αμυνας Αμνπντούλ Καντίρ αλ Ομπάιντι.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Οι συνεδριακές διεργασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας στο Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC) αναδεικνύουν την Γουίνι Μαντικιζέλα - Μαντέλα υποψήφια για τις πρώτες θέσεις της 80μελούς εθνικής εκτελεστικής επιτροπής (NEC) του ΑΝC. Παράλληλα, χτες ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Τάμπο Μπέκι δήλωσε ότι δε σκοπεύει να παραιτηθεί απ' το αξίωμά του μετά την ήττα του στις εκλογές για την ηγεσία του κόμματος.

ΝΤΖΑΜΕΝΑ.-- Ξεκίνησε χτες σε δικαστήριο της πρωτεύουσας του Τσαντ η δίκη των έξι Γάλλων μελών της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κιβωτός Ζωής» που κατηγορούνται για εξαπάτηση των αρχών και για απόπειρα μαζικής απαγωγής 103 παιδιών απ' το Τσαντ. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ