Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΝΙΛΑ.-- Πάνω από έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν λόγω πλημμυρών και κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις στις Φιλιππίνες, που εξακολουθούν να πλήττουν τη χώρα εδώ και μία εβδομάδα. Η κακοκαιρία δημιούργησε εκτεταμένα προβλήματα σε τέσσερις επαρχίες, επηρεάζοντας πάνω από 70.000 ανθρώπους.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Εξακολουθούν τη λειτουργία τους τα παράνομα ορυχεία στην Κίνα, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για καταπολέμησή τους, με τα προβλήματα να αυξάνονται συνεχώς. Χτες, σε νέα έκρηξη σε παράνομο ορυχείο σιδήρου στη βόρεια Κίνα σκοτώθηκαν 24 εργάτες και τραυματίστηκαν πέντε. Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ ο ιδιοκτήτης διέφυγε της σύλληψης και καταζητείται.

ΤΙΡΑΝΑ - ΣΚΟΠΙΑ.-- Αλβανία και ΠΓΔΜ υπέγραψαν χτες στα Τίρανα συμφωνία για την κατάργηση των αδειών εισόδου μεταξύ τους.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Χιόνια έχουν καλύψει την Ιερουσαλήμ, το Βόρειο Ισραήλ και τμήμα των Παλαιστινιακών Εδαφών στη νότια Δυτική Οχθη για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Εξι Σομαλοί άμαχοι σκοτώθηκαν από συγκρούσεις ισλαμιστών και Αιθιόπων στρατιωτών χτες στην πρωτεύουσα, Μογκαντίσου.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Ο πρώην ηγέτης της Πολωνίας, στρατηγός Βόιτσεκ Γιαρουζέλσκι νοσηλεύεται εδώ και μια βδομάδα με πνευμονία σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Βαρσοβίας και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται «σοβαρή».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ διεξάγονταν χτες στο Ουισκόνσιν και τη Χαβάη, με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν προβάδισμα στον Μπάρακ Ομπάμα, αλλά και με την Χίλαρι Κλίντον να εκφράζει την ελπίδα ότι θα μειώσει τη διαφορά τους στις αναμετρήσεις του Μάρτη στο Τέξας και το Οχάιο.

ΕΡΕΒΑΝ.-- Προεδρικές εκλογές διεξάγονταν χτες στην Αρμενία όπου οι Αρμένιοι πολίτες καλούνταν να επιλέξουν ανάμεσα σε 9 υποψηφίους, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο νυν πρωθυπουργός της χώρας, Σερζ Σαρκισιάν και ο πρώην πρόεδρος, Λεβόν Τερ Πετροσιάν.

ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ.-- Χιλιάδες Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι πραγματοποίησαν χτες απεργιακές κινητοποιήσεις, απαιτώντας μια αύξηση κατά 8% των μισθών τους. Η 24ωρη απεργία είχε αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστά τα νηπιαγωγεία, τα σχολεία, τα δημαρχεία, αλλά και τράπεζες, θέατρα και δημόσια κολυμβητήρια, ενώ στο Βερολίνο αναμενόταν και η συμμετοχή της αστυνομίας στην απεργία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ