Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Στην ανάπτυξη στρατιωτικής και πολιτικής συνεργασίας συμφώνησαν με χτεσινό κοινό ανακοινωθέν οι Πρόεδροι της Ρωσίας και της Αρμενίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και Σερτζ Σαργκσιάν, αντίστοιχα.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Η κυβέρνηση της Κολομβίας αποφάσισε να μην αποκαταστήσει τις διπλωματικές σχέσεις της με το Εκουαδόρ, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της προεδρίας «μετά τις δηλώσεις εναντίον της χώρας που έκανε ο Πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα».

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Το 52% των Ινδονήσιων σύμφωνα με αποτελέσματα σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης είναι υπέρ της επιβολής ισλαμικού νόμου (σαρία) στη χώρα.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ο Ιμπραχίμ Γκαμπάρι, που διορίστηκε από την κυβέρνηση της Νιγηρίας στη θέση του μεσολαβητή για την πραγματοποίηση ειρηνευτικής συνδιάσκεψης για το πετρελαιοφόρο Δέλτα του Νίγηρα, ζήτησε τρίμηνη εκεχειρία στην περιοχή προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο. Ενα 24ωρο πριν οι αυτονομιστές του Κινήματος Χειραφέτησης Νίγηρα (MEND) είχαν ανακοινώσει μονομερή παύση πυρός, αρνούμενοι ωστόσο να συμμετάσχουν σε συνομιλίες με την κυβέρνηση.

ΡΑΝΓΚΟΥΝ.-- Πάνω από 138.000 άνθρωποι υπολογίζεται πλέον ότι είναι τα θύματα του φονικού κυκλώνα «Ναργκίς», που έπληξε τη Μιανμάρ, με τον εξακριβωμένο αριθμό των νεκρών να αυξάνεται κατά 84.537 έναντι 77.738 του προηγούμενου απολογισμού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ