Κυριακή 15 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ατζέντα Εκδηλώσεων
Κυριακή (15/7)
  • Λαϊκά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στο Ηρώδειο
    Λαϊκά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στο Ηρώδειο
    Στο Ηρώδειο, το Μπαλέτο και η Ορχήστρα Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχή βραδιά (9 μ.μ.) τη «Ραϊμόντα» του Αλεξάντερ Γκλαζουνόφ, σε λιμπρέτο Γ. Σλονίμσκι, χορογραφία Ιγκ. Ζελένσκι (νέα χορογραφική άποψη σύμφωνα με τον Μ. Πετιπά) και μουσική διεύθυνση Ηλ. Βουδούρη.
  • Η Μαρία Φαραντούρη θα δώσει συναυλία απόψε στη Ρεματιά Χαλανδρίου, παρουσιάζοντας μεγάλες επιτυχίες. Μαζί της ο Δώρος Δημοσθένους.
  • Στο «Αττικό Θέατρο» (μέσα στο Αττικό Αλσος, περιφερειακός Γαλατσίου), στις 9 μ.μ., θα εμφανιστεί το μουσικοχορευτικό συγκρότημα «Grand Orchestra de Tango» του Juan Jose Mosalini (Αργεντινή). Συμμετέχουν: Santa Rumolino (τραγούδι), Jorge Rodrigues και Maria Filali (χορός). Είσοδος ελεύθερη.
Δευτέρα (16/7)
  • Ενας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της διάσημης ρωσικής σχολής βιολιού, ο Μαξίμ Βενγκερόφ, θα εμφανιστεί (9 μ.μ.), στο Ηρώδειο, συμπράττοντας με το σύνολο «Βιρτουόζοι» και τον πιανίστα Βαγκ Παπιάν.
  • Στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υμηττού, το Θέατρο «Αττις» παρουσιάζει σήμερα (9 μ.μ.) και αύριο το έργο «Ηρακλής Μαινόμενος», σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου.
Τρίτη (17/7)
  • Ρεσιτάλ τραγουδιού θα δώσει στις 9 μ.μ., στο Ηρώδειο η διάσημη Γερμανίδα τραγουδίστρια Ούτε Λέμπερ, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με τραγούδια Μπρεχτ - Βάιλ, Πιαφ κ.ά.
  • Ο Ομιλος Βετεράνων Μουσικών Ελλάδας θα δώσει συναυλία, με τίτλο «Αθήνα», στις 9 μ.μ., στο «Αττικό Θέατρο» (μέσα στο Αττικό Αλσος, περιφερειακός Γαλατσίου), με μαέστρο τον Νίκο Τσολάκη. Τραγουδούν: Νίκη Καμπά, Σάκης Παπανικολάου, Τζο Ουίλιαμς και ο τενόρος Νίκος Παρίσης. Είσοδος ελεύθερη.
Τετάρτη (18/7)
  • Συναυλία - αφιέρωμα στον Ιάνη Ξενάκη από την «Ορχήστρα των Χρωμάτων»
    Συναυλία - αφιέρωμα στον Ιάνη Ξενάκη από την «Ορχήστρα των Χρωμάτων»
    Την πρώτη του λαϊκή συναυλία στο Ηρώδειο πραγματοποιεί, στις 9 μ.μ., ο Μίκης Θεοδωράκης. Το πρόγραμμα, που θα παρουσιάσει η «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης», περιλαμβάνει τα έργα «Λιποτάκτες», «Επιτάφιος», «Τραγούδι του νεκρού αδελφού», με ερμηνευτές τους Γιάννη Μπέζο, Νένα Βενετσάνου και Δημήτρη Μπάση.
  • «Νύχτα Πολυφωνικού Τραγουδιού», στις 8.30 μ.μ., στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων, στην Πλάκα, με ελεύθερη είσοδο, ενόψει της 3ης Διεθνούς Συνάντησης Πολυφωνικού Τραγουδιού, που θα γίνει 28/7-6/8 στην Ηπειρο.
  • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το «Ετος Σωκράτη - 2400 χρόνια από το θάνατό του», που διοργανώνουν το υπουργείο Πολιτισμού και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, στο υπαίθριο θέατρο Ε.Π.Κε.Δ. στους Δελφούς, στις 10 το βράδυ, θα παρουσιαστεί το έργο «Ο Σωκράτης και οι σκιές του». Κείμενο - σκηνοθεσία Μέμη Σπυράτου.
  • Στις 6.30 το απόγευμα, στο Μουσείο Φρυσίρα (Μονής Αστερίου 3 και 7, Πλάκα), ο διευθυντής του Μουσείου Μάνος Στεφανίδης θα ξεναγήσει το κοινό με θέμα: «Ελληνική ζωγραφική: Ενα ευρωπαϊκό στοίχημα. Από τους νεοεξπρεσιονιστές του '80 στους νεοπαραστατικούς του 2000».
Πέμπτη (19/7)
  • Εργα ζωγραφικής, γλυπτικής, περιβάλλοντα, εγκαταστάσεις και κατασκευές, που αντιπροσωπεύουν όλα τα ρεύματα εικαστικής έκφρασης γνωστών, κυρίως Ελλήνων, δημιουργών, εκτίθενται στο Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται έργα των: Αλέκου Φασιανού, Μάρας Καρέτσου, Τάσου Παυλόπουλου, Αγγελου Παπαδημητρίου κ.ά.
Παρασκευή (20/7)
  • Ο σπουδαίος Ρώσος βιολονίστας Μαξίμ Βενγκερόφ εμφανίζεται στο Ηρώδειο
    Ο σπουδαίος Ρώσος βιολονίστας Μαξίμ Βενγκερόφ εμφανίζεται στο Ηρώδειο
    Η «Ορχήστρα των Χρωμάτων» πραγματοποιεί στο Ηρώδειο, στις 9 μ.μ., συναυλία - αφιέρωμα στον Ιάνη Ξενάκη, υπό τη διεύθυνση του Μ. Λογιάδη. Θα παρουσιάσει τα έργα του «Εόντα» με σολίστ στο πιάνο τον Ερμή Θεοδωράκη και «Αής» με σολίστ τους Σπύρο Σακκά (βαρύτονος) και Δημήτρη Δεσύλλα (κρουστά). Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, θα παρουσιαστεί η «Θάλασσα» του Νίκου Σκαλκώτα.
  • Το «Σύγχρονο Θέατρο» παρουσιάζει σήμερα και αύριο στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, μουσική Διονύση Σαββόπουλου. Παίζουν: Πέγκυ Τρικαλιώτη, Γιώργος Κιμούλης, Δημήτρης Βάγιας, Δημήτρης Ημελλος, κ.ά.
  • Στην «Αίγλη» του Ζαππείου συνεχίζονται τα μελωδικά ταξίδια. Από σήμερα το κουιντέτο «MIb», ένα νέο σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, θα προσφέρει «ταξίδια» στο τάνγκο, παρουσιάζοντας έργα του Αργεντινού συνθέτη Αστορ Πιατσόλα.
Σάββατο (21/7)
  • Στο Αρχαίο Στάδιο Δελφών (10 μ.μ.), το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη. Σκηνοθεσία: Γιάννης Ιορδανίδης. Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές. Σκηνικά: Ανδρέας Σαραντόπουλος, κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ. Παίζουν οι: Γιώργος Αρμένης, Ι. Μαρινάκης, Θ. Ευθυμιάδης, Σ. Τζεβελέκος, Γ. Μοσχίδης, Ν. Μπουσδούκος, Τ. Χρυσικάκος, Π. Καρακωνσταντόγλου, Τ. Τρύπη κ.ά.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ