Κυριακή 27 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Περβέζ Μουσάραφ

Περιοδεία προς αναζήτηση νέων συμμαχιών πραγματοποίησε ο «πρόεδρος» δικτάτορας του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ, στην Ευρώπη την περασμένη βδομάδα, προκειμένου να αποκαταστήσει τις όποιες διαταραγμένες σχέσεις του, στη γηραιά ήπειρο, μετά και τη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο.

Αφού κατάφερε να αποτινάξει τις κατηγορίες από το πρόσωπο και την κυβέρνησή του και να τις αποδώσει με τη βοήθεια της CIA στους ισλαμιστές μαχητές, προσπάθησε να πείσει ότι δεν «τίθεται ζήτημα έντασης στο Πακιστάν»... Επανέλαβε τη θέση ότι η χώρα του θα «πατάξει την τρομοκρατία», όπως επιτάσσουν και οι αμερικανικές εντολές, ενώ ανακοίνωσε ότι βρήκε έναν νέο σύμμαχο, στο πρόσωπο του Γάλλου Προέδρου, Νικολά Σαρκοζί. Σύμφωνα με τον Π. Μουσάραφ, ο Ν. Σαρκοζί «κατανοεί απόλυτα τη θέση του Πακιστάν» και έχει τη βούληση να...«βοηθήσει». Ακόμα, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις θέσεις του Γάλλου ομολόγου του, για την «τρομοκρατία και την πάταξή της...»

Η συνάντηση με το Ν. Σαρκοζί, ήρθε ως αναλγητικό, αφού μέσω του Γάλλου Προέδρου η ΕΕ και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της Γαλλίας του «έκλεισαν φιλικά το μάτι», ακυρώνοντας όλες τις προηγούμενες επικρίσεις του Συμβουλίου της Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου, περί ανησυχιών και διαβεβαιώσεων, για τη διεξαγωγή «δίκαιων και τίμιων εκλογών», στις 18 Φλεβάρη. Αλλωστε, εννέα δισ. δολάρια συναλλαγές με την ΕΕ δεν είναι και ευκαταφρόνητο ποσό...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ