Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Προσεχώς νέον έργον

Τι χαρά είναι αυτή, ρε παιδιά; Το ένα ευτυχές γεγονός μετά το άλλο. Και, μάλιστα, με τέτοια ταχύτητα, που αρχίζω να τρομάζω μήπως και μείνω έξω από αυτόν τον «εκσυγχρονιστικό» οργασμό.

Βλέπετε, ο σοσιαλισμός πέρασε στο ανώτατό του στάδιο πλέον. Από τον Παπανδρεϊσμό στον ...Σημιτισμό - Λαλιωτισμό. Τι άλλο, λοιπόν, να θέλουμε οι αχάριστοι γκρινιάζοντες ιθαγενείς; Η εποχή, που η μόνη μας χαρά ήτανε κανένα καθρεφτάκι ή καμιά χαντρούλα. Ξέρετε, εκείνα τα αξεσουάρ που προσφέρανε οι αποικιοκράτες κατακτητές. Εκείνη, λοιπόν, η εποχή έφυγε κι έμεινε μόνο η ανάμνηση της αφήγησης. Και τώρα «Σημίτη, θεέ μοναδικέ μου», κραδαίνοντας τα πανό των ...θαυμάτων, κράζουν οι απανταχού σοσιαλίζοντες κυβερνητικοί υπάλληλοι. Για να δούμε κι εμείς τα θαύματα και να μπολιάσουμε μέχρι το μεδούλι μας, να βαφτίζουμε το ...μακαρόνι «φουά-γκρα» ...και να λέμε, φτάνει όχι άλλα έργα. Κι αύριο μέρα είναι.

Οι δρόμοι μεγαλώσανε, γίνανε «Αττικές οδοί» και η σύνδεση έρχεται η μία πάνω στην άλλη. Συνδέεται το Ακτιο με την Πρέβεζα! Το Ρίο με το Αντίρριο! Η Ελλάδα με την Ευρώπη, ο Γιωργάκης με τον Ρόμπερτσον, ο μισθωτός με την αφραγκία, ο συνταξιούχος με τα ΑΤΜ και οι καταναλωτές με το πλαστικό χρήμα.

Γίνεται, με λίγα λόγια, της «σύνδεσης το κάγκελο» μετά συγχωρήσεως.

Αμ το άλλο;!...

Κάθε δρομάκι και στενό, κάθε λεωφόρος και παράδρομος, κάθε ...αυλή και ταράτσα γέμισε με τις μπλε πινακίδες προς: «Ελ. Βενιζέλος». Ακόμη κι εκείνος ο Βρετανός λοχίας πριν από δυο χρόνια, που αντί για το Κόσσοβο βρέθηκε στη Λαχαναγορά, σήμερα, κι αυτός στα Σπάτα θα πήγαινε με τέτοια σήμανση.

Τι άλλο, λοιπόν, θέλει κανείς στη χώρα του κυρίου Σημίτη; Η πραγματικότητα που ο καθένας βιώνει δεν είναι τα τριαντάφυλλα που μοιράζονται απ' τους αρμόδιους υπουργούς, στους επιβάτες των πρώτων αφίξεων στο νέο αεροδρόμιο. Δεν είναι τα ...ξενύχτια του κυρίου Λαλιώτη, που επιβλέπει την άφιξη του μεγαλύτερου «κομβόι» της μετακόμισης της «πωλείται, όπως είναι επιπλωμένη» «Ολυμπιακής» από το «Ελληνικό» στο «Ελ. Βενιζέλος».

Η πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας δεν είναι το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» του κυρίου Τσουκάτου ή οι υποσχέσεις του Πολυζωγόπουλου για «νέους αγώνες» της ΓΣΕΕ. Ολα αυτά εντάσσονται στη λογική της εικονικής πραγματικότητας των κάθε λογής εγκαινίων, που μας επιστρέφουν στην εποχή του «μυστριού» και του άρτου και θεάματος, που πότε παίρνει τη μορφή ενός ...μεγάλου έργου και πότε ενός μεγάλου ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του κυρίου Φλωρίδη και της γνωστής «παράγκας» της οδού Καβάλας. Ο νοών νοείτω.

Αρα, λοιπόν, τι μένει; Η εικονική πραγματικότητα της επόμενης εξαγγελίας ή τα εγκαίνια του ξυπνήματός μας από το λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ευρωλάγνοι και οι νεοταξίτες;

Διαλέγετε και παίρνετε...


Κώστας ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ