Σάββατο 5 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ιδια γεύση

Εδώ και αρκετό καιρό, όλες οι εφημερίδες ασχολούνται, και δικαίως, με το Ασφαλιστικό. Προξενεί, όμως, ιδιαίτερη εντύπωση η ανάλυση που γίνεται κύρια από τις εφημερίδες που πρόσκεινται στη ΝΔ για τις επιπτώσεις που έχουν στον υπολογισμό των συντάξεων και πόσο αυτές τις μειώνουν συνέχεια οι εφαρμογές των νόμων 1902/90 και 1976/91 που ψηφίστηκαν από τη ΝΔ.

Αλήθεια, παιδιά, τώρα ανακαλύψατε ότι οι συγκεκριμένοι νόμοι μειώνουν τις συντάξεις; Μήπως θυμάστε τι γράψατε, όταν η παράταξη που υποστηρίζατε τότε και τώρα είχε φέρει τους εν λόγω νόμους στη Βουλή; Τους υποστηρίζατε ή δεν τους υποστηρίζατε; Τότε ήταν καλοί νόμοι για τους εργαζόμενους και τώρα αλλάξανε και έγιναν κακοί; Νομίζετε ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο; Τώρα που η ΝΔ είναι στην αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει ακόμα χειρότερα πράγματα για την Ασφάλιση, ανακαλύψατε ότι οι νόμοι που στηρίζατε τότε μειώνουν τις συντάξεις σήμερα; Τώρα σας πήρε ο πόνος για τους συνταξιούχους που χάνουν; Μα, και ο Τύπος που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, τότε, που το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση, καταδίκαζε αυτούς τους νόμους της ΝΔ και μίλαγε για τις επερχόμενες μειώσεις των συντάξεων.

Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, σαν αντιπολίτευση τότε, δεν ψήφιζε αυτούς τους νόμους, δήλωνε δε πως, όταν γίνει κυβέρνηση, δε θα τους εφαρμόσει. Κοντά 10 χρόνια κυβερνάει τον τόπο από τότε και όχι μόνο τους εφαρμόζει, αλλά ετοιμάζει πιο χειρότερα πράγματα. Ετσι, ο φιλικός του Τύπος δε μιλάει καθόλου για τις συνέπειες που έχουν οι νόμοι 1902/90 και 1976/91 της ΝΔ. Ετοιμάζονται δε από κοινού με το ΠΑΣΟΚ για το ιλουστρασιόν χαρτί που θα περιτυλίξουν το νέο νόμο για το Ασφαλιστικό, ώστε να κρύψουν από τον κόσμο το πετσόκομμα που θα γίνει στις συντάξεις και στην περίθαλψη.

Φίλε αναγνώστη του «Ριζοσπάστη», σύντροφε, εργάτη, εργάτρια. Υπήρχε και υπάρχει, τότε που ψηφίζονταν οι νόμοι της ΝΔ και τώρα που ετοιμάζονται οι καινούριοι του ΠΑΣΟΚ, η εφημερίδα που κρατάς στα χέρια σου, που τότε και τώρα σου έλεγε και σου λέει την αλήθεια. Σου έδειχνε και τότε, σου δείχνει και τώρα ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούν οι νόμοι και των δυο κομμάτων. Σου έδειχνε και σου δείχνει το δρόμο, που πρέπει να ακολουθήσεις.

Φίλε αναγνώστη του «Ριζοσπάστη». Δείξε στον συνάδελφό σου, που δουλεύετε δίπλα - δίπλα στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στην οικοδομή τι γράφει ο «Ριζοσπάστης» γι' αυτόν, για τα συμφέροντά του, και για τίνος συμφέροντα νοιάζονται οι άλλες εφημερίδες, που σίγουρα αυτός αγοράζει.

Μίλησέ του για το τι πάνε να του φορτώσουν στην πλάτη.

Μίλησέ του για το κόμμα, που ποτέ ως σήμερα δεν άλλαξε γραμμή πλεύσης και αταλάντευτα παλεύει γι' αυτόν.

Μίλησέ του για την πάλη των τάξεων, για το σοσιαλισμό.

Πες του πως δεν πρέπει να καθίσει με τα χέρια σταυρωμένα και να περιμένει τους σταυρωτές του.

Δείξτου το δρόμο του αγώνα.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.


Μήτσος ΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ