Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Να μεγαλώσουμε το φόβο τους

Εμπρός... Απλώστε τα χέρια να γίνουν αγκαλιές, σφίχτε τις γροθιές να γίνουνε δύναμη και ορμή... Μπροστά και δυναμικά να μεγαλώσουμε το φόβο και την αγωνία τους, όπως αυτοί αποκαλύφθηκαν με την τελευταία απελπισμένη και σατανική τους σκέψη.

Η πλουτοκρατία, οι ταγοί των κερδών, οι μεσάζοντες και μεταπράτες τρέμουνε το σοσιαλισμό. Τρέμουν το ξύπνημα των λαών, την ισχύ και τη δύναμή τους. Με το αντικομμουνιστικό μνημόνιο ομολογούν τον πανικό τους και αναδεικνύουν με την απέλπιδα προσπάθεια το στόχο τους, να κρατήσουν τους λαούς υποταγμένους και αλυσοδεμένους... Ξέρουν πως το μέλλον δεν τους ανήκει και επιδιώκουν την επιβολή της κυριαρχίας τους, ωσάν αυτή να πνέει τα λοίσθια. Φοβούνται αυτό το ζοφερό γι' αυτούς μέλλον, που αναμφισβήτητα και αναπόφευκτα θα πλημμυρίσει από ξεσηκωμούς και επαναστάσεις, γιατί δεν πάει άλλο. Τρέμουν και αγωνιούν για το τι θα τους ξημερώσει αύριο.

Θέλουνε να μειώσουνε, να εξαφανίσουνε τις αντιστάσεις, να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να πάρουνε τα μέτρα τους, γι' αυτό κι επιτίθενται. Επιτίθενται με οργάνωση και προοπτική. Επιτίθενται για να έχουν πάντα και αιώνια το πάνω χέρι, στο συσχετισμό δυνάμεων, στην επιβολή και στη διαχείριση της εξουσίας τους. Επιδιώκουν να δημιουργήσουν κάποιες ιδανικότερες γι' αυτούς από τις σημερινές συνθήκες, γιατί προς το παρόν τα χαρτιά δεν τους βγαίνουν, η σπορά τους δε φυτρώνει, τα δόντια τους που τρίζουν δεν είναι επικίνδυνα και κοφτερά. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον του κόσμου. Είναι η ελπίδα και το αποκούμπι των λαών. Η τελευταία κουβέντα είναι δική τους και τους ανήκει.

Χρέος ακόμη μια φορά των κομμουνιστών είναι ν' αναδειχτούν καθοδηγητές και μπροστάρηδες, να δείξουνε το δρόμο που πάει μακριά. Με τις σημαίες και τα λάβαρα, τα πανό και τις πικέτες, με τις φωνές και τα τραγούδια, τις υψωμένες γροθιές και τα συνθήματα. Να βγουν από τις φάμπρικες και τα γιαπιά, από τους αγρούς και τα χωράφια, από τους σταθμούς και τα λιμάνια, να κατεβούν στους δρόμους και τις πλατείες σε μεγάλες και δυναμικές διαδηλώσεις, να γευτούν την ανωτερότητα και την ισχύ τους και ν' απολαύσουνε το φόβο και την αγωνία των άλλων.

Η ιερή μνήμη κρατά τα γεγονότα που ζήσαμε κοντά. Εξαλείφει την πανουργία του χρόνου και τα φέρνει νωπά δίπλα μας. Πατάμε σε βάσεις γερές. Δε λησμονάμε την ιστορία, τις παραδόσεις και τους αγώνες μας. Τούτο το ψωμί που τρώμε, ήταν κάποτε σπόρος κι έγινε σιτάρι κι έγινε ψωμί. Και οι αγώνες που βαδίζουμε ήταν σχέδια και χαρτιά στο μυαλό μεγάλων φιλοσόφων κι επαναστατών. Τα υλοποιούμε, τους δίνουμε σάρκα και οστά και προχωρούμε. Για να αποκτήσει ο λαός μας και οι λαοί όλου του κόσμου όσα δικαιούνται. Για να κυλήσει μπροστά ο τροχός της Ιστορίας.


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ