Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
ONE ή χανόμαστε...

Χαμός, Οικονομική και Νομισματική Ενωση. Το 'παν μια, το 'παν δυο... Κίνησε και ο παππούς να ενώσει τη σύνταξη του ΟΓΑ με τα εισοδήματα του τραπεζίτη. Δεν τα κατάφερε καλά στη διαίρεση. Κλάσματα από δω, δώσ' του κάτι «άπειρα» από κει. Εχασε και τη σύνταξή του.

Αμ' ο γείτονας. Αυτός, ντε, που δουλεύει στο εργοστάσιο; Εντιμος καθ' όλα. Πήρε τον καναπέ, το κρεβάτι και 20.000 που είχε κρυμμένες στο μαξιλάρι για τη ΔΕΗ. Μια και δυο, πάει στο αφεντικό. Για ένωση πήγε... Το αφεντικό καθ' όλα καλό, στυλοβάτης της εθνικής οικονομίας, τα 'ξερε όλα. Πρόσθεση, πολλαπλασιασμό και την αναγκαία αφαίρεση για να πετύχει τα δύο προηγούμενα. Δεν τα κατάφερνε όμως στη διαίρεση. Τον μπέρδευε το «κρατούμενο». Κράτησε λοιπόν τις 20.000 και άφησε τον εργάτη να γυρίσει στο σπίτι του με τον καναπέ και το κρεβάτι. Αμ' ο άλλος. Και το βρακί, που λέει ο λόγος, το 'κανε «ΕΥΡΩ» και το 'βαλε στο Χρηματιστήριο, έκτοτε περιμένει ακόμα, τα μισά των άλλων και το... βρακί.

Κακίες...! Αχ, αυτοί οι κομμουνιστές δε βλέπουν το «άθροισμα» της Εθνικής Οικονομίας! 100 χιλιάδες του παππού και 100 δισεκατομμύρια του τάδε άρχοντα... Μέσος όρος 50 δισεκατομμύρια και 50 χιλιάδες. Παίρνει τις 50 χιλιάδες ο άρχοντας και παράσημο ο παππούς για την αποφασιστική του συνεισφορά στη σύγκλιση. Αμ' οι αυξήσεις, 2% ο παππούς, 2.000% ο άρχοντας. Πόσο μας κάνει; 1.001% μέσος όρος. Συν 1 για τον άρχοντα, μας κάνει 2001%. Μείον 1 για τον παππού, μας κάνει συμβολή στην Εθνική Οικονομία.

Καταλαβαίνετε ότι με τέτοιον όγκο δουλιάς χρειαζόμαστε ικανή κυβέρνηση. Χρειάζεται ένα ΠΑΣΟΚ. Αν μη τι άλλο προσέφερε δίτομο επιστημονικό έργο. Ανακάλυψε την κάθετη απογείωση για τα κέρδη του αρχοντολογιού και το «υποβρύχιο» για τους μισθούς των εργαζομένων. Δε θέλω κακίες, τους άφησε και περισκόπιο.

Σ' ένα τέτοιο έργο προηγήθηκε και η... σύλληψη. Ψυχραιμία, ρε! Για θεωρητική σύλληψη μιλάμε. Ο κύριος Τσουκάτος, αφού διέπρεψε στο ΕΚΚΕ με τις δύο «υπερδυνάμεις», τώρα ανακάλυψε τον βαθύ... αντιαμερικανισμό της ΝΔ. Δε φτάνει που το ανακάλυψε, το 'πε κιόλας ο αθεόφοβος. Καταλαβαίνετε, ε; Πανικός! Ακόμα ψάχνει πού να κρυφτεί η «καλή κοινωνία». Οσο για τους «θεσμικούς», έβαλαν τέτοια τρεχάλα, που έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη. Μας χρειάζεται και η ΝΔ. Καλή, πολύ καλή. Μόνο που της κλέβει τις «ιδέες» το ΠΑΣΟΚ...

Ο ΣΥΝ; Καλός. Εχει προτάσεις. Δοκιμασμένες κιόλας. Λέει ναι στην ΟΝΕ, αλλά με προφυλάξεις. Προτείνει αυτό που οι Ευρωπαίοι λένε ζώνη αγνότητας...

Το ΔΗΚΚΙ; Είδε το θέμα ιατρικώς. Συνέστησε αποφυγή κινήματος, γιατί όταν πονάει η μέση χρειάζεται ξάπλα. Αντε και καμιά αλοιφή ή καμιά Επερώτηση στη Βουλή.

Οι εκλογές πάντως έρχονται και δεν ξέρω πόσο... ικανή κυβέρνηση θα βγει στις 9 Απρίλη. Ξέρω όμως ότι στις 10 Απρίλη το αρχοντολόι θα 'χει να περάσει έναν κατά πολύ ψηλότερο κόκκινο δείκτη. Με τις υγείες του.


Γιώργος ΑΛΙΦΤΗΡΑΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ