Σάββατο 12 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Περί πορνείας...

Ακουσα κι εγώ, φίλε αναγνώστη, τους «κεραυνούς» του «αγίου» Θεσσαλονίκης εναντίον των ζευγαριών που επιλέγουν να συμβιώσουν εκτός θρησκευτικού γάμου, και ανατρίχιασα! «Κάθε άλλη μορφή συμβίωσης πέραν του θρησκευτικού γάμου», αποφάνθηκε ο... «ποιμενάρχης», «είναι πορνεία» (!!...). Και... κατακεραύνωσε τα ζευγάρια που παντρεύτηκαν ή προτίθενται να παντρευτούν με πολιτικό γάμο, ότι «εκπίπτουν στο επίπεδο του ζώου» (!!...).

Επειδή έχω δύο γιους, που, και οι δύο, έχουν παντρευτεί με πολιτικό γάμο, και ζουν αρμονικά και ευτυχισμένα με τις οικογένειές τους, έχω, νομίζω, ως πατέρας, το δικαίωμα (με προσωπική μου ευθύνη) να πω δυο λόγια, από τη φιλόξενη ετούτη στήλη, ως απάντηση στον αγενή και ανάγωγο μητροπολίτη.

Κατ' αρχήν, μάλλον δεν είναι οι κατάλληλοι να μιλήσουν για ηθική αφού ειδικά μερικοί απ' αυτούς τους «Πατέρες της Ορθοδοξίας», αντί να διδάξουν την ηθική και τον ενάρετο βίο, είναι οι ίδιοι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στη βρωμιά και στην αμαρτία. Υπάρχουν παραδείγματα σκανδάλων και ακολασίας κληρικών, και, μάλιστα των υψηλότερων βαθμίδων της ιεραρχίας, και παλιότερα αλλά και πρόσφατα που προκάλεσαν στο λαό αποστροφή και αηδία, και έκαναν τους πρωταγωνιστές αυτών των σκανδάλων ρεζίλι των σκυλιών ανά το πανελλήνιον.

Επίσης ποιος αναγόρευσε τον κύριο Ανθιμο και τη σκοταδιστική παρέα του, σε ιεροεξεταστές του Μεσαίωνα, που θέλουν να διατάζουν και να δίνουν εντολές, για το πώς θα συμπεριφέρεται ο κάθε Ελληνας και η κάθε Ελληνίδα στην προσωπική και την οικογενειακή του ζωή; Ο πολιτικός γάμος είναι θεσμός κατοχυρωμένος με νόμο από την ελληνική Πολιτεία, και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τον χαρακτηρίζει «πορνεία».

Και, ακόμα, ποιος έδωσε το δικαίωμα στον «άγιο» Θεσσαλονίκης και στους ομοίους του, να θεωρούν όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες, πρόβατα του «ποιμνίου» τους, χωρίς γνώμη και κρίση, που πρέπει, υπάκουα και πειθήνια να σταβλίζονται στο αποκρουστικό μαντρί της Εκκλησίας τους και να χρειάζεται να παίρνουν την άδειά τους, ακόμα και για να... βήξουν;

Ποιος τους είπε, ότι οι άνθρωποι σήμερα φοβούνται και τρέμουν τις απειλές τους, ότι θα βρεθούν ξαφνικά προ «του φοβερού βήματος» του θεού τους, ο οποίος θα τους τιμωρήσει αν παραβούν τις εντολές του ιερατείου, ότι θα τους ρίξει «εις τo πυρ το εξώτερον» και στα ζεματιστά καζάνια της κόλασης; Ας το συνειδητοποιήσουν πια, ότι η τυραννική «αυτοκρατορία» τους βρίσκεται «εις τας δυσμάς του βίου της», και κανένας δεν παίρνει πλέον στα σοβαρά τους «μύδρους» και τους «κεραυνούς», που πάνω στην απελπισία τους εξαπολύουν εναντίον των ανθρώπων.

Αλαλα, λοιπόν, τα χείλη των ασεβών, «πατέρων της Ορθοδοξίας» τύπου Ανθίμου. Θα έρθει όμως η πραγματική «ώρα της κρίσεως», όχι του θεού που προσκυνάνε αλλά του λαού, που μισούν και απεχθάνονται. Που τον προσβάλλουν βάναυσα και τον υβρίζουν καπηλικότατα.

Και μια σημείωση... ενδιαφέρουσα: Σ' όσα ζευγάρια είναι παντρεμένα με πολιτικό γάμο και θέλουν, λέει, να επιστρέψουν στους κόλπους της Εκκλησίας, ο «πατήρ» Ανθιμος προσφέρει... δωρεάν την τέλεσιν του θρησκευτικού γάμου τους. (Η... μεγαθυμία και η αφιλοκέρδεια της Εκκλησίας «μας» σ' όλο της το μεγαλείο...).


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ