Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Καθώς και στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥδικηγόρου και ΜΠΑΜΠΗ ΜΑΤΖΟΥΡΑΤΟΥ,η συντρόφισσα της ζωής του Δέσποινα Στεφανάτου, τα παιδιά του, τα εγγόνια του και η οικογένεια του αδελφού του Βαγγέλη Στεφανάτου προσφέρουν 20.000 δρχ. για την Oικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας, της οποίας ήταν μέλος.

* **

Φωτ,

Στις 23 Φλεβάρη, συμπληρώνονται 3 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΚΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1943, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Στην Kατοχή πολέμησε τους Γερμανούς στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Κυνηγημένος από παρακρατικούς τρομοκράτες, το 1947 βγήκε στο βουνό, στο ΔΣΕ. Το φθινόπωρο του 1949 πέρασε στις ανατολικές χώρες και έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία ως το 1981 που επαναπατρίστηκε. Στην πατρίδα, παρά την προχωρημένη ηλικία του, έπρεπε να δουλέψει ώσπου να συνταξιοδοτηθεί.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο Δελτίο της ΠΕΕΠΠ και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγός του Ελένη Μάκη

Η κόρη του Κωστούλα με την οικογένειά της

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου, τον οποίον κρέμασαν σε ηλικία 26 χρόνων οι Γερμανοί μαζί με δύο άλλους πατριώτες στην αγορά του Κιλκίς, καθώς και στη μνήμη του θείου μου, ο οποίος εκτελέστηκε μα τους 200 κομμουνιστές την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή, προσφέρω 20.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Γρηγ. Σελδερίδης

* * *

Ο Ηλίας Τζιβελέκας (Τζαμαριάς) προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Βούλας, 30.000 δρχ. για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ, στη μνήμη της συζύγου του ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ και των αγωνιστών: ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, ΦΩΤΗ ΜΑΣΤΟΡΟΚΩΣΤΑ (καπετάν Θάνου),ΔΗΜ. ΞΑΞΩΝΗ (Δασκαλάκη) ιερέα, ΚΩΝ.Γεωρ.ΤΖΙΒΕΛΕΚΑ (Παπακουμπούρα),ΔΗΜ.Ιω.ΝΤΙΛΕΖΟΥ, ΧΑΡ. ΚΟΥΦΑΚΗ, ΚΩΝ. Θ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΙΟΥΛΙΑΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔH, ΔΗΜΗΤ. Ι. ΚΩΣΤΑΚΗ, ΚΩΝ. Γ. ΚΩΣΤΑΚΗ, ΕΥΑΓ. Ν. ΤΖΙΩΡΤΙΟΥ, ΔΗΜ. ΗΛ. ΣΟΥΦΛΑ -Γεωργαντά και ΙΩΑΝΝΗ ΜΗΤΡΑΤΖΑ.

* * *

Στη μνήμη της αξέχαστης αγωνίστριας, μέλους του ΚΚΕ, ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗ, η οποία μας άφησε πρόσφατα, και αντί για στεφάνι στον τάφο της, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 15.000 δρχ.

Οικογένειες Διονυσίας Πλατυπόδη και Κωνσταντίνου Βυθούλκα από το χωριό Κοιλιωμένο Ζακύνθου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ