Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

+Φωτ.

Συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΗΛΙΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Το μνημόσυνό του θα γίνει την Κυριακή 27 Φλεβάρη στις 10.00 π.μ. στην εκκλησία Φανερωμένης στο Χολαργό.

Στη μνήμη του συγγενείς και φίλοι του, πρόσφεραν 110.000 δρχ. στην ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου.

* * *

Φωτ.

Ο αξέχαστος σύντροφός μου ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον αγώνα για τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Πέθανε στα 85 χρόνια του.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Λίμνης Εύβοιας 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Μάρθα Κουζινοπούλου

* * *

Φωτ.

Στις 20 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που χάσαμε

τον αείμνηστο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΚΑΛΛΙΓΑ, πρόεδρο του Παραρτήματος Λίμνης της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Λίμνης από 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Σοφία Δ. Παπανικολάου

Μάρθα Κουζινοπούλου

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ο οποίος για την πολύχρονη δράση και τις προοδευτικές ιδέες του γνώρισε πολλές διώξεις, αλλά έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Λίμνης 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Γιώργος και Μάγδα Τσούτσικα

* * *

Φωτ.

Αύριο, Κυριακή, 20 Φλεβάρη στις 9.00 π.μ. γίνεται στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή ΦΩΤΗ ΠΑΠΠΑ. Γεννήθηκε στην Περαχώρα Κορινθίας. Αετόπουλο στην Κατοχή, βοήθησε και αυτός τον απελευθερωτικό αγώνα του λαού. Οι δυσκολίες της ζωής τον ανάγκασαν, πολύ νωρίς να μπει στη βιοπάλη. Ετσι γνώρισε την καταπίεση και την αδικία.

Ηταν καλός, τίμιος και δραστήριος αγωνιστής ενάντια στην αδικία και για μια καλύτερη και ανθρώπινη κοινωνία, για το σοσιαλισμό, ως το θάνατό του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ για την εκλογική μάχη και το 16ο Συνέδριο και 5.000 δρχ. στον καθημερινό σύντροφό του, το «Ριζοσπάστη».

Καλούμε τους συγγενείς, συντρόφους και φίλους να παραβρεθούν στο μνημόσυνο για να τιμήσουμε μαζί το νεκρό αγωνιστή.

Τα παιδιά του Παναγιώτης, Γιώργος, Σταύρος και Γεωργία.

* * *

Ο Φώτης Καλλώνης προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Λουτρακίου, 6.000 δρχ. στο ΚΚΕ στη μνήμη του αδελφού του ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΛΛΩΝΗ και του θείου του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΪΔΩΝΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

* * *

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ γεννήθηκε από γονείς αγρότες στο χωριό Μαλανδρινό Φωκίδας. Στην οικογένειά του ήταν πέντε παιδιά, γι' αυτό και βγήκε πολύ νέος στη βιοπάλη. Τραυματίστηκε στη μικρασιατική εκστρατεία και δεν πήρε μέρος στον πόλεμο του 1940-41.

Μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, κυνηγήθηκε για τη δράση του, φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Αφησε πίσω τη γυναίκα του και τα δύο μικρά κοριτσάκια τους.

Τον Οκτώβρη του 1950, εξόριστος στα Γιούρα, έμαθε ότι παρακρατικοί τρομοκράτες βασάνισαν και έπνιξαν τη γυναίκα του ΑΣΗΜΩ. Οταν αφέθηκε ελεύθερος βρήκε το σπιτικό του ρημαγμένο και τα παιδιά του ορφανά από μάνα.

Με κλονισμένη την υγεία του ξανάστησε το σπιτικό του, αφοσιώθηκε στα παιδιά του και αγωνιζόταν για τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Το 1963, σε ηλικία 63 χρόνων, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.

Στη μνήμη του Θανάση και της Ασήμως Μανιτάρα προσφέρω 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα, για τις εκλογές και για τα ιδανικά για τα οποία και εκείνοι αγωνίστηκαν.

Η ανιψιά τους Κατερίνα Μανιτάρα

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 19 Φλεβάρη κλείνουν 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΤΑΘΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Βιργινία, αντιστασιακή, προσφέρει 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα, ως δεύτερη δόση.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 15 χρόνων από το θάνατο του συζύγου μου ΠΕΡΙΚΛΗ ΑΛΤΣΙΤΣΙΑΔΗ, προσφέρω στη μνήμη του 15.000 δρχ. για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Ολγα Αλτσιτσιάδου

* * *

Στη μνήμη των συναδέλφων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΩΤΤΗ, ΑΝΤΡΕΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΟΜΗΛΑ, μελών του ΚΚΕ, προσφέρω για τον εκλογικό αγώνα του Kόμματος 30.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου.

Νίκος Καψοκέφαλος, συνταξιούχος Χημικός

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΙΟΡΔΑΝΗ ΜΗΤΑΚΙΔΗ, ο οποίος κρατήθηκε στις φυλακές Μέρλον Θεσσαλονίκης το 1943 και της μητέρας μου ΑΝΝΑΣ, προσφέρω 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αρτέμιδας Αττικής.

Μαρίκα Κεσόγλου

* * *

φΩΤ.

Στις 18 Γενάρη 2000, ύστερα από μακρόχρονη αρρώστια, πέθανε η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΜΑΡΙΑ ΠΟΡΤΙΚΑ, μέλος του ΚΚΕ από το 1951. Γεννήθηκε το 1923 στο χωριό Βρυσοχώρι Ιωαννίνων από γονείς φτωχούς αγρότες. Παντρεύτηκε στο χωριό Δεσπότη, όπου τη βρήκε και η Κατοχή. Εντάχθηκε στις αντιστασιακές οργανώσεις. Το 1942 κατακτητές έκαψαν το σπίτι της. Μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε και αυτή και κρατήθηκε στις φυλακές των Γρεβενών.

Οταν αφέθηκε ελεύθερη, κατέφυγε στο ΔΣΕ. Τραυματίστηκε σε μάχη, μεταφέρθηκε στη Ρουμανία για θεραπεία και από το 1952 ζούσε με τον άντρα της στην Τασκένδη. Δούλευε στην παραγωγή, ενώ παράλληλα έπαιρνε μέρος στις εκδηλώσεις της οργάνωσης των Πολ. Προσφύγων.

Επαναπατρίστηκε με τον άντρα της το 1979 και ζούσαν στα Γιάννενα, όπου άφησε την τελευταία πνοή της.

Ως το τέλος της ζωής της έμεινε πιστή στα ιδανικά του μαρξισμού-λενινισμού.

Στη μνήμη της η κόρη της Μαρία Πορτίκα - Σεϊτανίδου και ο σύζυγός της προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Ανάληψης Θεσσαλονίκης 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τον προεκλογικό αγώνα και 3.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ