Σάββατο 26 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Υπάρxουν ακόμα μερικοί από εκείνους που αγάπησαν και με ιδιαίτερη συγκίνηση θυμούνται τον ΚΩΣΤΑ Μ. ΚΟ``ΙΝΗ από το Κουπάκι Φωκίδας, τον εξαιρετικό, ευγενικό νέο, τον δραστήριο συνδικαλιστή και πιστό ιδεολόγο κομμουνιστή, ο οποίος πριν από 64 χρόνια, στις 27 Φλεβάρη 1936, «έφυγε», πικραμένος από τη σκληρή ζωή του, στα 25 χρόνια του, χτυπημένος από βαριά αρρώστια.

Στη μνήμη του προσφέρουν 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 26 Φλεβάρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο της ΧΑΡΟΥΛΑΣ Χωραφάκη -ΚΕΠΕΣΗ. Ο σύντροφος της ζωής της Νίκανδρος οργανώνει πολιτικό μνημόσυνο για την αγωνιστική δράση της και το συγγραφικό έργο της, στις 10 Μάρτη - ημέρα Παρασκευή και ώρα 7.

Η εκδήλωση θα γίνει στην Ενωση Ελλήνων Λογοτεχνών (Γενναδίου 8) αίθουσα Μιχαήλας Αβέρωφ.

Στη μνήμη της ο Νίκανδρος Κεπέσης προσφέρει 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στις 15 Φλεβάρη 2000 έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑΚΟΣ, μέλος του ΚΚΕ και του Παραρτήματος Χαϊδαρίου της ΠΕΑΕΑ. Κηδεύτηκε την επομένη στην Καισαριανή. Υπήρξε συνεπής αγωνιστής, με ήθος και καλοσύνη και παρέμεινε πιστός ως το θάνατό του στα ιδανικά της ειρήνης, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού. Οι αναμνήσεις μας θα τον συνοδεύουν στο μεγάλο ταξίδι του. Ας είναι ελαφρύ το ματοβαμμένο χώμα της Καισαριανής, που τον δέχτηκε στην αγκαλιά του.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στη σορό του προσφέρουν τα αδέρφια του στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου: Ο Χαράλαμπος Μπουρδάκος 10.000 δρχ., ο Γρηγόρης Μπουρδάκος 15.000 δρχ., οι Θανάσης και Σοφία Αλεβιζάκου 20.000 δρχ. και ο Σπύρος Αλεβιζάκος 15.000 δρχ.

  • Επίσης στη μνήμη του αγωνιστή Γιάννη Μπουρδάκου, ο Φώτης και η Μαρία Μητσάκου πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Πέρασαν 40 μέρες από τότε που έφυγε από κοντά μας στα 83 χρόνια της, αθόρυβα, μια πιστή και σεμνή αγωνίστρια, η ΣΟΦΙΑ ΦΑΤΣΟΥ - Κοντογιάννη, μητέρα και αδελφή αγωνιστών.

Στη μνήμη της προσφέρω 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις εκλογές, μέσω ΚΟΒ Σούρπης.

Γιώργος Σώμος

* * *

Στη μνήμη των ΜΙΛΤΙΑΔΗ και ΡΗΓΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, η αδελφή τους Τασούλα προσφέρει 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα, μέσω της ΚΟΒ Κυψέλης.

* * *

Σήμερα, 26 Φλεβάρη, κλείνουν 3 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας ΜΑΡΙΑΣ ΣΒΩΛΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1949.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Στέλιος και η κόρη της Αλίκη προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κορωπίου 20.000 δρχ. για τη μάχη των εκλογών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ