Τρίτη 21 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με αισιοδοξία και δυναμισμό

Με βήματα αποφασιστικά, αισιοδοξίας, τα μέλη του ΚΚΕ και οι φίλοι του πορεύονται προς το 18ο Συνέδριό του, έχοντας πλέον στα χέρια τους και το δεύτερο ντοκουμέντο, που κυκλοφόρησε την περασμένη Κυριακή ένθετο στο «Ριζοσπάστη», τις Θέσεις της ΚΕ για το σοσιαλισμό. Η προσυνεδριακή διαδικασία προσφέρεται για το ξεδίπλωμα μιας πολύμορφης δραστηριότητας, με επίκεντρο τα προσυνεδριακά ντοκουμέντα της ΚΕ, πάνω στα οποία σκύβουμε όλοι με ιδιαίτερη προσοχή, τα μελετάμε εξονυχιστικά ώστε να είμαστε σε θέση να συμβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον προσυνεδριακό διάλογο, στην ίδια την επιτυχία του Συνεδρίου μας.

Η επεξεργασία για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό πρέπει να αφομοιωθεί απ' όλο το κομματικό δυναμικό, τις ΚΝίτισσες και τους ΚΝίτες. Απ' αυτό το καθήκον κρίνεται η ικανότητα του Κόμματος να συνδέει ολοκληρωμένα τη στρατηγική του με την καθημερινή πάλη, να επεξεργάζεται στόχους για τα άμεσα προβλήματα των εργαζομένων σε σύνδεση με τη στρατηγική για την κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας και τη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Η καταγραφή σκέψεων και προβληματισμών μέσα από το διάλογο προαπαιτεί προσπάθεια να γίνουν οι Θέσεις κτήμα των εργαζομένων, των ανθρώπων απ' τα φτωχά λαϊκά στρώματα, κάθε ανθρώπου του μόχθου, καθενός που αγωνιά, προβληματίζεται, αναζητά διέξοδο. Κάνοντας από τώρα πράξη το σύνθημα του Συνεδρίου «ΚΚΕ Ισχυρό - 18ο Συνέδριο Αντεπίθεσης» καταθέτουμε και στη δική τους κρίση τις Θέσεις και τις επεξεργασίες μας. Τους αφορούν, αφορούν στη ζωή τους και των παιδιών τους, στο μέλλον που αξίζουν και δικαιούνται να ζήσουν.

Το κάλεσμα ενίσχυσης του Κόμματος, που μπορεί και πρέπει να εκφραστεί με πολλούς τρόπους, με τη συμμετοχή στον προσυνεδριακό διάλογο, με την οικονομική ενίσχυσή του, καθώς σε λίγο καιρό αρχίζει και η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση, με την υιοθέτηση των προτάσεών του, την πύκνωση των γραμμών του, την ψήφο σ' αυτό, πρέπει μέσα στους επόμενους μήνες να φτάσει στο σπίτι κάθε εργατικής - λαϊκής οικογένειας, με την άνοδο της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη». Αιτιολογημένα, συζητώντας πάνω στους λόγους που καθιστούν αναγκαίο ο λαός να κάνει αυτή την επιλογή, καταδικάζοντας συγχρόνως τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου, που ευθύνονται για τη διαρκή επιδείνωση της ζωής του.

Ιδιαίτερα σήμερα με τις εξελίξεις που αφορούν στην οικονομική κρίση, σήμερα που οι εργαζόμενοι καλούνται να υποστούν κι άλλες θυσίες, να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη διάσωση του καπιταλισμού με την «υπόσχεση» πως θα πληρωθούν με ακόμα πιο σκληρές αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, σήμερα που στη χώρα μας κυριαρχεί η «μπόχα» των σκανδάλων, της σαπίλας αυτού του συστήματος, είναι απαραίτητο σθεναρά να ανοίξουμε μαζί τους τη συζήτηση για το αύριο, για μια άλλη εξουσία, που στο κέντρο της έχει τον εργαζόμενο άνθρωπο και μόνη έγνοια την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών του. Για την εξουσία που προτείνει και παλεύει το ΚΚΕ, τις προϋποθέσεις επίτευξής της, που ανάμεσά τους κυρίαρχες είναι αυτές της ισχυροποίησης του ΚΚΕ και της ανασύνταξης και αποφασιστικής αντεπίθεσης του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Ολοι λοιπόν στη δράση, μέσα στο λαό, με το λαό, με αισιοδοξία και δυναμισμό, με πίστη πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε την προσυνεδριακή διαδικασία για την οικοδόμηση πιο ισχυρών δεσμών μαζί του, για την παραπέρα ολόπλευρη ενίσχυση του Κόμματός μας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ