Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Δράση με καθαρό στόχο

Οι ίδιες οι εξελίξεις αναδεικνύουν σε επιτακτική ανάγκη οι μαζικές κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας να συνεχιστούν με αμείωτη δυναμική, μαχητικότητα, οργανωμένα και αποφασιστικά σε όλη τη χώρα. Ακριβώς αυτή την ανάγκη υπηρετούν οι σημερινές κινητοποιήσεις, το πρωί στις γειτονιές, σε λαϊκές αγορές, σούπερ μάρκετ, εμπορικούς δρόμους που διοργανώνει η ΚΝΕ και το απόγευμα οι συγκεντρώσεις που διοργανώνονται σε πολλές γειτονιές της πρωτεύουσας απ' την ΚΟΑ του ΚΚΕ και σε όλες τις περιοχές της χώρας από τις αντίστοιχες Κομματικές Οργανώσεις. Και βέβαια τα συλλαλητήρια στα οποία καλεί το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 17 του Δεκέμβρη, μέρα κατά την οποία ολοκληρώνεται η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ψήφιση της κατάπτυστης έκθεσης Σέρκας για 65ωρο δουλειάς, αλλά και αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού.

Το σύνθημα «Για μόρφωση, δουλειά, ζωή, αγώνας - ρήξη - ανατροπή» μπορεί και πρέπει να συνενώσει εργάτες και φτωχούς αγρότες, μικρομεσαίους, αυτοαπασχολούμενους, νέους, μαθητές και φοιτητές, κάθε άνθρωπο που μοχθεί. Οπως κι αν εκφράζεται για τον καθένα η αντιλαϊκή πολιτική, αυτή είναι ενιαία και ενιαία πλήττει με την ίδια σφοδρότητα όλους. Για να εκφράσει και να υπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας. Σ' αυτή την πολιτική ορκίζονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καμία διέξοδο προς όφελος του λαού δεν μπορούν να δώσουν δυνάμεις που ορέγονται τη διαχείρισή της, όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Για τους εργάτες, το λαό στο σύνολό του, ο δρόμος που επιτάσσουν τα συμφέροντά τους είναι πλέον ευδιάκριτος. Ο δρόμος του κοινού αγώνα ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, ενάντια στη γενική πολιτική γραμμή της πλουτοκρατίας. Ο δρόμος της οργάνωσης της πάλης και της αντεπίθεσης. Ο δρόμος της λαϊκής συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία. Αυτό είναι το μόνο όπλο που έχουν να αντιτάξουν απέναντι στην άρχουσα τάξη και τους πολιτικούς της εκπροσώπους, απέναντι στη δική τους πολιτική που στη μια όψη της φέρει το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα και στο άλλο της την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Οι εργάτες, οι αγρότες, οι φοιτητές και οι μαθητές, καθένας που προσδοκά ένα καλύτερο αύριο, οφείλουν να το διεκδικήσουν και μπορούν να το κατακτήσουν αν σ' αυτόν τον αγώνα συναντηθούν όλοι και παλέψουν για όλους. Αγώνας λοιπόν σήμερα, αύριο, κάθε μέρα, παντού, σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές, με πολυμορφία. Με αιτήματα και στόχους στην κατεύθυνση της ρήξης με την πολιτική από και για την πλουτοκρατία όποια δύναμη κι αν την εφαρμόζει. Αγώνας που θα συσπειρώνει, θα βαθαίνει, στην κατεύθυνση της ανατροπής της ίδιας της εξουσίας της πλουτοκρατίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ανοίξει καθαρά αυτή η προοπτική είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού και με κάθε τρόπο. Η συσπείρωση στις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Η απομάκρυνση και καταδίκη των πολιτικών, συνδικαλιστικών και άλλων στηριγμάτων της άρχουσας τάξης. Το τσάκισμα του οπορτουνισμού. Με καθαρό στόχο, σταθερά βήματα, προχωράμε, όλοι μαζί, σε κοινό μέτωπο ενάντια στον κοινό ταξικό αντίπαλο. Μόνο έτσι θα αναζωπυρωθεί η ελπίδα πως αυτό το καλύτερο αύριο, που δικαιούνται ο λαός και τα παιδιά του, είναι κοντύτερα από ποτέ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ