Παρασκευή 18 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ανθυγιεινό δίδυμο

Το ποδαρικό του 2002 στα δημόσια νοσοκομεία έγινε με τη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων, όπου οι εξετάσεις θα (αλμυρο)πληρώνονται απ' τους ίδιους τους ασθενείς. Η κυβέρνηση βάφτισε επιλογή του γιατρού απ' τον ασθενή το «δικαίωμα» να πληρώνει απ' την τσέπη του! Βαφτίζει εξυγίανση των υπόγειων συναλλαγών στα δημόσια νοσοκομεία -για την οποία είναι η ίδια υπεύθυνη- τη λεγόμενη νομιμοποίησή της, ενώ απλώς θέτει τις βάσεις για την προαγωγή της. Βέβαια, η ψυχή εκείνων που απελπίστηκαν στην αναμονή της λίστας ή που δεν αντιμετωπίστηκαν στην ώρα της ανάγκης ξέρουν ποια επιλογή μπορούν να κάνουν... Αλλά και αυτή την απελπισία, η κυβέρνηση των «εκσυγχρονιστών» επιχειρεί να τη μετατρέψει σε πηγή εσόδων, για να καλύψει τις «μαύρες τρύπες» στην Υγεία και την Πρόνοια. Είναι τα δραματικά ελλείμματα, που δημιουργούνται με την περικοπή των κοινωνικών δαπανών!!!

Για να θολώσει τα νερά της πλήρους εμπορευματοποίησης του εναπομείναντος δημόσιου συστήματος Υγείας ο υπουργός Υγείας, Αλ. Παπαδόπουλος, υπόσχεται σουίτες και μονόκλινα δωμάτια στα δημόσια νοσοκομεία, νομίζοντας προφανώς ότι απευθύνεται σε αφελείς! Η κυβέρνηση επιδιώκει τα «θολά νερά», ακριβώς γιατί έχει ακόμα ολόκληρα πακέτα νομοσχεδίων για την Υγεία, με προεξάρχον εκείνο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Τα σχέδιά της προοιωνίζονται μια ατέλειωτη αλυσίδα πληρωμών, καθώς εκείνο που ετοιμάζει είναι συμβάσεις επί συμβάσεων με επιχειρηματίες στο χώρο της Υγείας, όπου θα πληρώνουν είτε οι ασθενείς απ' την τσέπη τους, είτε τα ασφαλιστικά τους ταμεία, είτε εκείνοι που έχουν ιδιωτική ασφάλιση. Τα ασφαλιστικά ταμεία τα ξετίναξαν και οι παροχές τους δεν πάνε παρακάτω. Ετσι, λοιπόν, οι σουίτες προορίζονται για όσους έχουν να τις πληρώσουν απ' την τσέπη τους ή έχουν ιδιωτική ασφάλιση, δηλαδή πάλι από την τσέπη τους!

Αυτός είναι ο δίδυμος αδερφός των αντιλαϊκών σχεδίων που προωθεί η κυβέρνηση στην Κοινωνική Ασφάλιση: Οσοι στην παραγωγική ηλικία έχουν, βέβαια, δουλιά και μπορούν να υπογράψουν «βαρβάτα» συμβόλαια με τις ασφαλιστικές εταιρίες θα έχουν συντάξεις στα γεράματα και παροχή υπηρεσιών στην ώρα της ανάγκης!!! Για τους πολλούς -την πλέμπα δηλαδή- θα υπάρχουν τα ΕΚΑΣ, για τις συντάξεις και οι ...ασπιρίνες στην ανημπόρια. Ακόμα και το σημερινό ράντζο στο διάδρομο ενός δημόσιου νοσοκομείου θα φαντάζει ως ...σουίτα στο αυριανό τοπίο των αποκλεισμένων απ' τις υπηρεσίες Υγείας -αν βέβαια περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Και μπορούν να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Η απόκρουσή τους βρίσκεται στο χέρι όλων των χρηστών των υπηρεσιών Υγείας, δηλαδή της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, των λαϊκών στρωμάτων. Με τους φορείς και τα συνδικάτα τους πρέπει να χαράξουν μια γραμμή αντίστασης, που δε θα επιτρέπει την εκχώρηση κανενός από όσα κατακτήθηκαν μέχρι σήμερα. Και, ταυτόχρονα, θα διεκδικεί ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας σε όλα τα επίπεδα με ισότιμες υπηρεσίες για τους κατοίκους αυτής της χώρας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ