Σάββατο 24 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ολοι στα συλλαλητήρια!

Η ακρίβεια που φουντώνει και κατατρώει τα πενιχρά λαϊκά εισοδήματα, φουσκώνοντας τα κέρδη των πολυεθνικών, του μεγάλου κεφαλαίου είναι απόρροια της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται. Οξύνεται παραπέρα το μείζον πρόβλημα της ανεργίας, που οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στην απόγνωση. Η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της μερικής απασχόλησης επιδεινώνουν, γενικά, τις συνθήκες εργασίας. Κι ακόμα, δεν έχουν φανεί στους εργαζόμενους όλες οι δραματικές επιπτώσεις στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα από την εφαρμογή του γνωστού αντιασφαλιστικού νόμου που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες βρίσκονται σε οριακή κατάσταση επιβίωσης, σαν συνέπεια της εφαρμογής της αντιδραστικής ΚΑΠ, που με την ενδιάμεση αναθεώρηση χειροτερεύει ακόμα περισσότερο.

Ολα αυτά μαζί με τα άλλα λαϊκά προβλήματα -Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας κλπ.- κάνουν ήδη εκρηκτική την κατάσταση για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, για όλες τις λαϊκές δυνάμεις. Την πραγματικότητα αυτή δεν μπορεί να αμβλύνει όποια προπαγάνδα για δήθεν φοροελαφρύνσεις, πάταξη της αισχροκέρδειας και άλλα τέτοια κυβερνητικά φούμαρα. Το αντίθετο είναι βέβαιο: Πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τις πλάτες των εταίρων του δικομματισμού και της ΕΕ, των ξεπουλημένων ηγεσιών των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, είναι αποφασισμένη να εντείνει την αντεργατική - αντιαγροτική πολιτική της στα πλαίσια της νεοφιλελεύθερης επέλασης των ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Μπροστά σ' αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, οι εργαζόμενοι δεν αρκεί να οργίζονται ή να διαμαρτύρονται απλώς. Αυτή η συνολική αντιλαϊκή πολιτική δεν παίρνει διορθώσεις και οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να αγωνιστούν συντονισμένα, μαζικά και μαχητικά, κλιμακώνοντας τους αγώνες τους για την ανατροπή της. Για λύσεις φιλολαϊκές και μέτρα προστασίας του εισοδήματος και των δικαιωμάτων τους.

Ηδη: Η «ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003», το ΠΑΜΕ, με τα ταξικά σωματεία και οργανώσεις, η ΠΑΣΥ με τις αγωνιστικές αγροτικές ομοσπονδίες και συντονιστικές επιτροπές αγώνα, έχουν ορίσει το πανελλαδικό αγωνιστικό ραντεβού στις 7 Σεπτέμβρη έξω από τη ΔΕΘ, σαν απάντηση στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης. Προηγούμενα, στις 3 Σεπτέμβρη, το Συντονιστικό Σωματείων της Αθήνας διοργανώνει το δικό του συλλαλητήριο, καλώντας όλους τους εργαζόμενους, το λαό της Αθήνας να συμμετάσχουν (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης) για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της ακρίβειας και της ανεργίας. Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων -όλων των εργαζομένων!- είναι αναγκαία έτσι ώστε να σταλεί ένα βροντερό μήνυμα «ως εδώ και μη παρέκει»! Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 3 και 7 Σεπτέμβρη, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, και η συνέχιση των αγώνων είναι ο μόνος τρόπος η αγανάκτηση να γίνει υλική δύναμη διεκδίκησης λύσεων φιλολαϊκών. Οι ταξικές δυνάμεις, οι κομμουνιστές πρώτοι απ' όλους οφείλουν να κινητοποιηθούν άμεσα και δραστήρια για την επιτυχία των συλλαλητηρίων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ