Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Θύματα ενός διαρκούς πολέμου

Οι δεκάδες νεκροί και οι - ποιος ξέρει πόσοι - αγνοούμενοι των τεσσάρων ναυαγίων που διαδραματίστηκαν στο Αιγαίο και στο Ιόνιο την τελευταία βδομάδα, όταν βούλιαξαν τα δουλεμπορικά σαπιοκάικα, αποτελούν μέρος της λίστας των ...«παράπλευρων απωλειών» ενός άτυπου διαρκούς πολέμου που έχει κηρύξει και διεξάγει ο ιμπεριαλισμός σε βάρος της ανθρωπότητας. Σ' αυτή τη φάση βομβαρδίζοντας Ιράκ και Αφγανιστάν και επιβάλλοντας την πιο άγρια μορφή εκμετάλλευσης συνολικά στις χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου. Από τις 19 του Δεκέμβρη μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων κοντά 400 άνθρωποι από Ιράκ και Αφγανιστάν, κυνηγημένοι από τα ιμπεριαλιστικά πυρά, άφησαν πίσω τους πατρίδα και σπίτι για να πάρουν το δρόμο προς την «ελευθερία». Και να βρουν τελικά την εξαθλίωση και το θάνατο. Οι πληροφορίες λένε ότι στα τούρκικα παράλια ήδη έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες άνθρωποι από το Ιράκ και αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο, καθώς - όπως διαρρέεται από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας - αναμένεται ένταση των επιθέσεων σε βάρος του Ιράκ στα μέσα Γενάρη.

Η ευθύνη και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ γι' αυτή την ατέλειωτη τραγωδία είναι τεράστια. Οι δεκάδες πνιγμένοι πρόσφυγες των τελευταίων ημερών αποτελούν κρίκο της αλυσίδας των εγκλημάτων που διαπράττει η κυβέρνηση Σημίτη συνυπογράφοντας την πολιτική της «Νέας Τάξης». Γιατί όχι μόνο υπογράφει με χέρια και με πόδια κάθε κίνηση των ιμπεριαλιστών, αλλά στη συνέχεια, εφαρμόζοντας την απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική που έχει εκπονήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, φροντίζει να «τιμωρήσει» και από πάνω τα θύματά της. Είτε με την «επαναπροώθηση» των προσφύγων, σύμφωνα με το κατάπτυστο «πρωτόκολλο» που έχει υπογράψει με την τουρκική κυβέρνηση και σημαίνει βέβαιη «καταδίκη εις θάνατον», είτε μετατρέποντας τους πρόσφυγες σε σκλάβους για τους Ελληνες επιχειρηματίες, αφού οι προϋποθέσεις για νομιμοποίηση είναι τέτοιες που ένας μετανάστης έχει πιο πολλές πιθανότητες να πιάσει το «λόττο»!

Αυτές ακριβώς τις ευθύνες της κυβέρνησης θέλησε να σκεπάσει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτης, ο οποίος έσπευσε να επιρρίψει κάθε ευθύνη για αυτή την ατέλειωτη τραγωδία αποκλειστικά και μόνο στους δουλέμπορους και στην... ελαστική νομοθεσία σε βάρος τους. Αυτές ακριβώς τις ευθύνες ανέλαβε να «κουκουλώσει» και η πλειοψηφία των ΜΜΕ, ακολουθώντας τη «γραμμή» Ανωμερίτη. Μάλιστα από την Παρασκευή 27 Δεκέμβρη έκαναν σημαία «βαρυσήμαντη» δήλωση του υπουργού ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο με το οποίο προβλέπεται πως η μεταφορά «λαθρο»μεταναστών θα θεωρείται κακούργημα και όχι πλημμέλημα όπως είναι σήμερα. Βέβαια, εδώ θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, καθώς και ο δουλέμπορας γέννημα - θρέμμα του συστήματος και της πολιτικής που το υπηρετεί είναι και αυτός. Τα πράγματα, λοιπόν, είναι ξεκάθαρα. Δυστυχώς, οι ελληνικές θάλασσες θα ξεβράζουν συνεχώς πτώματα μεταναστών και προσφύγων μέχρι οι λαοί να βγουν στο προσκήνιο και να αναλάβουν αυτοί τις τύχες τους. Δε γίνεται αλλιώς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ