Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τα ψέματα τελειώσανε!

Τα ψέματα τελειώσανε! Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με πολιτικάντες που περιγελούν μιαν ολόκληρη κοινωνία. Δεν πρόκειται απλώς για έναν θίασο που ασελγεί κατά της νοημοσύνης του λαού, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί: στη Βουλή, στα συνδικάτα, στις τηλεοράσεις. Δεν πρόκειται απλώς για μια αισχρή «γαλαζοπράσινη» παρέα, που εναλλάσσονται στο ρόλο του «αστυφύλαξ» και του «χωροφύλαξ». Εδώ έχουμε να κάνουμε με ορκισμένους «τσολιάδες» της πλουτοκρατίας, με αφιονισμένους «επιστάτες» της ολιγαρχίας, με στυγνούς «μπιστικούς» της τάξης των τραπεζιτών, των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών.

Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τις τρεις τελευταίες δεκαετίες της «δημοκρατίας» να του ξεπουλάνε το βιος, να του κλέβουν το μεροκάματο, να του αφαιρούν τον ιδρώτα του. Τώρα έφτασαν να του υποθηκεύουν και το μέλλον του, το μέλλον των παιδιών του! Εχουν ρίξει για δεκαετίες τον ελληνικό λαό στο τούνελ της λιτότητας. Του έχουν επιβάλει, όχι ένα ή δυο, αλλά τέσσερα «σταθεροποιητικά» προγράμματα. Του συμπεριφέρονται σα σε σκυλί, που δε χαραμίζουν ούτε τα αποφάγια από τις αστακομακαρονάδες και τα λουκούλλεια φαγοπότια τους. Τον αρμέγουν όταν πάει να ψωνίσει τα αναγκαία της επόμενης μέρας, τον εξευτελίζουν όταν ζητάει μια δουλιά για να ζήσει, τον κλέβουν ακόμα και στο ΛΑΦΚΑ, τον εκβιάζουν, τον απειλούν, τον κοροϊδεύουν. Και τώρα ήρθε η ώρα να βαφτίσουν αυτόν το λαό, από τους φτωχότερους της Ευρώπης, της Ευρώπης της ΟΝΕ και του «ευρώ» τους, τον σκληρά εργαζόμενο και χαμηλότερα αμειβόμενο, σαν «ρετιρέ»!!!

Οι κ.κ. Καραμανλής - Παπανδρέου και οι κολαούζοι τους, στα τραπέζια του «διαλόγου» και της συνδιαλλαγής με τους κηφήνες, κήρυξαν τον πόλεμο στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Το κράτος του ΟΤΕ που έκανε «μάγκα» τον Κόκκαλη, το κράτος των ΕΛΠΕ που έκανε «μάγκα» τον Λάτση, το κράτος της ΔΕΗ και του Φυσικού Αερίου που έκανε «μάγκα» τον Κοπελούζο, το κράτος που πριν ήταν των Μποδοσάκηδων και των Ανδρεάδηδων και τώρα των Βαρδινογιάννηδων και των Αγούδημων, με πολιτική εμπροσθοφυλακή τους υπαλληλίσκους του δικομματισμού, κήρυξε τον πόλεμο στο λαό:

Γενίκευση της μονιμότητας στην ανασφάλεια και την εργασιακή ομηρία, μείωση συντάξεων, μείωση μισθών, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αντικατάσταση του 8ωρου με το 65ωρο, ο εργάτης έρμαιο της «απασχολησιμότητας» και της ...«απολυσιμότητας»! Νυν υπέρ πάντων η «ανταγωνιστικότητα», νυν υπέρ πάντων τα κέρδη του ΣΕΒ, των μεγαλοεργολάβων, των μεγαλοπρομηθευτών, των μεγαλοκαρχαριών!

Τα ψέματα τελειώσανε! Τα σιαμαία του δικομματισμού, τα συνδικαλιστικά «λαμόγια» που εξέθρεψαν, τα «παπαγαλάκια» τους στα ΜΜΕ, ένας ενιαίος θίασος, που «και ασελγεί και σκούζει»! Η νέα του παράσταση ξεκινά από σήμερα στη Βουλή και θα κρατήσει για τρεις μέρες, σε μια φάρσα που θα έπρεπε να τιτλοφορηθεί ...«της μομφής τα εννιάμερα»!

Η επίθεση στα δικαιώματά του και ο εμπαιγμός της νοημοσύνης του είναι πρωτοφανής, για να μείνει ο λαός παθητικά «συντονισμένος» στο δέκτη του. Ξεσηκωθείτε! Βγείτε στους δρόμους! Τσακίστε τα σχέδιά τους! Στους μεσαιωνικούς όρους ζωής που θέλουν να επιβάλουν, απαντήστε με όρους λαϊκού κινήματος! Και συμπαρασύρετέ τους!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ