Σάββατο 23 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ιμπεριαλιστική τρομοκρατία

Τα γεγονότα με τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο της 7 Ιούλη, αλλά και αυτά της 21 Ιούλη, καθώς και η χτεσινή εν ψυχρώ δολοφονία, όπως ανακοινώθηκε, «ύποπτου βομβιστή», πάνε «γάντι» στην προώθηση νέων τρομοκρατικών μέτρων σε βάρος των λαών. Η όλη επιχείρηση επιβολής της τρομοϋστερίας ανά τον κόσμο είναι πλέον εξόφθαλμη για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Η όλη εξέλιξη των συμβάντων, η διοχέτευση πληροφοριών από τις βρετανικές αρχές με αυτόν τον άκρως προπαγανδιστικό και δύσκολα ελέγξιμο τρόπο, δείχνει ότι οι αποφάσεις έχουν δρομολογηθεί. Το χτεσινό φονικό, που έγινε από αστυνομικούς με πολιτικά, μέσα στο μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας, επιβεβαιώνει ότι πλέον έχουν καταρριφθεί και τα όποια προσχήματα υπήρχαν. Η αστυνομοκρατία και ο στρατιωτικός νόμος της δικτατορίας των πολυεθνικών επιχειρείται να επιβληθεί παντού και μάλιστα προπαγανδίζονται ως αναγκαία, που πρέπει όχι μόνο να ανεχτούν οι πολίτες, αλλά και να τα επικροτήσουν δήθεν για την ...ασφάλειά τους.

Ο ιμπεριαλισμός ακόμα και αν δεν είχαν συμβεί οι τρομοκρατικές επιθέσεις, που έτσι και αλλιώς έχουν αφήσει πάμπολλα ερωτήματα, θα τις είχε εφεύρει. Η στρατηγική του πολέμου και μάλιστα του προληπτικού, που απαιτεί τους λαούς των επιτιθέμενων υποταγμένους ή τουλάχιστον ανεκτικούς και συμμέτοχους σ' αυτούς τους πολέμους, θύτες και θύματα ταυτόχρονα των ιμπεριαλιστών, έχει χαραχτεί πολύ πριν τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη, την 11η Σεπτέμβρη. Αυτή απλώς αποτέλεσε την αφορμή και το πρόσχημα για να αρχίσει αυτή η στρατηγική να ξετυλίγεται στα πέρατα του κόσμου, πρωτίστως σε περιοχές με μεγάλα ενεργειακά αποθέματα και στρατηγικής σημασίας περάσματα. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, το σχέδιο για την ευρεία Μέση Ανατολή το αποδεικνύουν. Το ίδιο επικίνδυνη γίνεται και η τρομοπροπαγάνδα τους, αφού ολοένα και περισσότεροι πλέον, και απ' αυτούς που πίστεψαν αρχικά στην «τρομοκρατία», τώρα δεν πείθονται για τον «αόρατο εχθρό» αφού βλέπουν στον ιμπεριαλισμό τον ορατό εχθρό.

Ο ιμπεριαλισμός τρέφεται από τον πόλεμο, από την καταστροφή. Το ξαναμοίρασμα των αγορών και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί είναι η κινητήρια δύναμη και όλων των σημερινών εξελίξεων με τη λεγόμενη «ισλαμιστική τρομοκρατία». Το πρόσχημα έχει βρεθεί και για αυτά που σχεδιάζονται στο μέλλον. Η αξιοποίηση των «τρομοκρατικών χτυπημάτων» από όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είναι προφανής και σε διαρκή εξέλιξη. Αυτές ωφελούνται από τέτοιες ενέργειες είτε πρόκειται για ενέργειες της οργάνωσης φαντομά «Αλ Κάιντα» - τώρα έχουμε και «Αλ Κάιντα - παράρτημα Ευρώπης» - είτε προέρχονται από άλλους μηχανισμούς καλά οργανωμένους.

Το συμπέρασμα που πρέπει να βγει για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, είναι ότι δεν μπορεί να έχουν καμιά εμπιστοσύνη στους πραγματικούς τρομοκράτες, τους ιμπεριαλιστές στο σύνολό τους και τις διακηρύξεις τους περί «υπεράσπισης της ελευθερίας και της δημοκρατίας», δηλαδή της ιμπεριαλιστικής ελευθερίας και δημοκρατίας. Είναι οι κύριοι υπεύθυνοι και για το φαινόμενο τρομοκρατία. Δικό τους δημιούργημα είναι. Μονόδρομος για τους λαούς είναι να δυναμώσουν την αντιιμπεριαλιστική πάλη, να παλέψουν για την ανατροπή του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος. Ο σοσιαλισμός είναι η μόνη εγγύηση για την ειρήνη στον κόσμο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ