Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μ' όλες μας τις δυνάμεις

Τώρα, στην τελική ευθεία για τις 15 του Οκτώβρη, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας για να φτάσουν παντού οι θέσεις των συνδυασμών που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών στις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές. Μπαίνουμε στη μάχη μ' όλες τις δυνάμεις μας, μαζί και οι φίλοι, οι οπαδοί μας, άλλοι ριζοσπάστες που συσπειρώνονται γύρω από τα ψηφοδέλτια αντεπίθεσης, ως το τέλος, ως την κάλπη.

Οι δυνατότητες που αναδεικνύονται από τις μέχρι τώρα περιοδείες, παρεμβάσεις και εκδηλώσεις των ψηφοδελτίων συνεργασίας στις πόλεις και την ύπαιθρο είναι μεγάλες. Με σχεδιασμένο άνοιγμα, με την ένταση της καλά οργανωμένης παρέμβασης, με δουλιά πόρτα πόρτα και εργάτη τον εργάτη, στις νέες και τους νέους, σε κάθε χώρο δουλιάς, γειτονιά, πόλη και χωριό, στα Πανεπιστήμια και τις σχολές, με την αξιοποίηση κάθε μορφής προπαγάνδας, με πείσμα και αποφασιστικότητα, την επoμένη των εκλογών οι ριζοσπαστικές δυνάμεις μπορούν να μετράνε ακόμα ψηλότερα το μπόι τους, προς όφελος των πραγματικών συμφερόντων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια συνεργασίας είναι εργάτες, υπάλληλοι, επαγγελματοβιοτέχνες, φτωχοί αγρότες, νεολαίοι, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, όλοι δοκιμασμένοι στο στίβο των εργατικών - λαϊκών αγώνων. Η δράση τους αποτελεί την καλύτερη εγγύηση ότι και από το μετερίζι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από την επόμενη κιόλας των εκλογών, θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Θα αντιπαλέψουν από την πρώτη γραμμή την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, τα χαράτσια που προωθούν και μέσω των δήμων και των νομαρχιών η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχοντας τη στήριξη και των εκπροσώπων του ΣΥΝ. Θα αγωνιστούν και από αυτό το πόστο για την αύξηση των μισθών και των συντάξεων στο ύψος των σύγχρονων πραγματικών αναγκών. Θα δώσουν τη μάχη για Υγεία και Παιδεία προς όφελος του λαού, για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, που φορτώνει με νέα χρέη τα λαϊκά νοικοκυριά και νέα κέρδη τις τσέπες της πλουτοκρατίας.

Η ανάδειξη όσο το δυνατόν περισσότερων τέτοιων εκπροσώπων στα Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια θα αποτελέσει «χαστούκι» στα μούτρα του δικομματισμού. Θα κόψει την αντιλαϊκή φόρα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που απεργάζονται την ένταση της επίθεσης στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, μεθοδεύουν το παραπέρα ξερίζωμα των φτωχών αγροτών, το ξεπάστρεμα των αυτοαπασχολούμενων και τη μεγαλύτερη πρόσδεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο άρμα των επιχειρηματικών κερδών. Θα βοηθήσει, ώστε γρηγορότερα να ωριμάσουν οι προϋποθέσεις της λαϊκής αντεπίθεσης, να ανοίξει ο δρόμος για πιο ριζοσπαστικές αλλαγές προς όφελος του λαού.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, εργάτες και υπάλληλοι, άνθρωποι του μόχθου, νέοι και νέες έχουν αντικειμενικό συμφέρον να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια συνεργασίας, έστω και αν δε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ. Κάθε ψήφος στους αγωνιστικούς συνδυασμούς αποτελεί μήνυμα διαμαρτυρίας, καταδίκης της πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αντίστασης, συνειδητής διεκδίκησης μιας άλλης πολιτικής, υποταγμένης στα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα. Είναι ψήφος, που πραγματικά πιάνει τόπο!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ