Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους

Το έγκλημα διαρκείας συνεχίζεται στη μαρτυρική Λωρίδα της Γάζας με τον παλαιστινιακό λαό να μετρά, μόνο το τελευταίο διάστημα, εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, ανάμεσά τους και βρέφη και μικρά παιδιά. Ο ισραηλινός στρατός, με τις πλάτες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ενωσης, βομβαρδίζει, επεμβαίνει, δολοφονεί και απάγει ανθρώπους. Εννέα μήνες τώρα, το αντιδραστικό καθεστώς του Ισραήλ έχει επιβάλει έναν αποκλεισμό, που έχει κάνει τις συνθήκες ζωής για πάνω από 1,5 εκατομμύριο κόσμου μια συνεχή κόλαση, που συνοδεύεται και με τις καθημερινές δολοφονίες.

Αυτή η βαρβαρότητα, μόνο και μόνο γιατί ο παλαιστινιακός λαός, και, ιδιαίτερα, αυτός της Γάζας, αντιστέκεται στην κατοχή και τα σχέδια που επιχειρούν το στραγγαλισμό του. Το ζήτημα αυτό σήμερα και με βάση τις τελευταίες εξελίξεις απαιτείται, είναι αναγκαίο, να γίνει υπόθεση κάθε λαϊκού αγωνιστή στη χώρα μας. Σε κάθε μετερίζι, στους τόπους δουλειάς, στα εργατικά ταξικά συνδικάτα, στους συλλόγους, στα πανεπιστήμια και στα σχολεία, στις γειτονιές. Παντού να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, να καταδικαστούν τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Δε φτάνει μια απλή ευαισθητοποίηση μόνο, για το χωρίς αμφιβολία τεράστιο ανθρωπιστικό δράμα που ζουν οι συνάνθρωποί μας. Αυτή τη στιγμή είναι που πρέπει να δυναμώσει το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα, που δεν καταγράφει απλά τα δραματικά γεγονότα, αλλά αναζητάει τις βαθύτερες αιτίες και τους πραγματικούς ενόχους.

Η λεγόμενη «διεθνής κοινότητα», όπου με τους σημερινούς συσχετισμούς κυριαρχούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ως συνήθως, το παίζει «Πόντιος Πιλάτος». Μιλάει για ανθρωπιστική καταστροφή, εξισώνοντας το θύμα και τον θύτη. Ο ρόλος των ΗΠΑ και της ΕΕ, η πρόσφατη υποτιθέμενη «διάσκεψη ειρήνης της Ανάπολης», που διοργανώθηκε από την κυβέρνηση Μπους, είναι η άλλη πλευρά των πιέσεων που ασκούν για να κάμψουν την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού. Το «καρότο» που πέφτει στο τραπέζι, και πάντα συνδυάζεται με το «μαστίγιο», της στρατιωτικής επιβολής. Εξάλλου, η μακρά και αιματοβαμμένη ιστορία του Παλαιστινιακού, ακόμα από την περίοδο της «Συμφωνίας του Οσλο» στη δεκαετία του '90, δείχνει ότι ο ιμπεριαλισμός, όταν δίνεις χέρι, κόβει κεφάλι. Αλλωστε, από σήμερα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ βρίσκεται στην περιοχή, προκειμένου να επιτηρήσει την αναμενόμενη ακόμα μεγαλύτερης κλίμακας επέμβαση στη Γάζα.

Η υποκρισία των ιμπεριαλιστών, η στάση συνενοχής και των ελληνικών κυβερνήσεων, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να μένουν χωρίς απάντηση. Δεν μπορεί αυτές οι πολιτικές δυνάμεις να συμφωνούν με την ιμπεριαλιστική στρατηγική, που θέλει να τσακίσει τα λαϊκά κινήματα, και την ίδια στιγμή να το παίζουν ...ανθρωπιστές. Οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει καθημερινά να αποκαλύπτουν την ιμπεριαλιστική δράση στην περιοχή, να συμβάλλουν στο να πέσουν οι μάσκες των δήθεν ευαίσθητων και κυρίως να καλούν σε ενεργητική αλληλεγγύη.

Οι κομμουνιστές και οι άλλοι αγωνιστές και για το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, όπως και για τις τωρινές επεμβάσεις και εξελίξεις στα Βαλκάνια, είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. Η σημερινή διαδήλωση, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στις 6.30 μ.μ., που διοργανώνουν οι μαζικές οργανώσεις για να καταδικάσουν το ιμπεριαλιστικό μακελειό, πρέπει να βρει αποφασιστική συνέχεια στην οργάνωση αμέριστης αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ