Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Η μονοκρατορία της τρομοκρατίας

Ενα βιβλίο που κυκλοφόρησε η «Σύγχρονη Εποχή», με τίτλο «Τα κρυφά ελατήρια της διεθνούς τρομοκρατίας» του Λ. Ζαμοΐσκι, αποκτά εξαιρετική επικαιρότητα, καθώς στις υπονομευτικές, ανατρεπτικές, αποσταθεροποιητικές ραδιουργίες και τις προβοκάτσιες των αμερικανικών κέντρων εξουσίας, κλιμακώνονται, κατά τη σύγχρονη περίοδο, οι τρομοκρατικοί πόλεμοι της «νέας τάξης» για την ιμπεριαλιστική καταλήστευση των αγορών.

Για να ενισχύσουμε τη μνήμη μας και σύμφωνα με «το εγχειρίδιο σταθεροποίησης», που καταρτίστηκε από το 1970, με τη γενική επιμέλεια του στρατηγού Ουεσμόρλεντ, πρώην διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στο Βιετνάμ και μετέπειτα αρχηγού των ενωμένων επιτελείων των ΗΠΑ, επαναλαμβάνονται αμετακίνητα οι αναφορές ότι:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναλαμβάνουν το ρόλο των μοναδικών κριτών του χαρακτήρα της φύσης των καθεστώτων, που "αξίζουν" την αμερικανική βοήθεια. Αν, όμως, οι φιλικές κυβερνήσεις δείχνουν αδυναμία, ή ανικανότητα μπροστά στην κομμουνιστική εξέγερση, αν δεν εκφράζουν τα συμφέροντα στρωμάτων του πληθυσμού της χώρας (σ.σ. δηλαδή, των συμφερόντων των καπιταλιστικών επιχειρήσεων) και απειλούνται τα συμφέροντα των ΗΠΑ, τότε η αμερικανική βοήθεια διακόπτεται και αρχίζει το "πρόγραμμα σταθεροποίησης", με όλα τα μέσα της αμερικανικής κατασκοπίας και των ...παραρτημάτων της!».

Κατά τις σχετικές αμερικανικές μυστικές αναφορές και εκθέσεις, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πρέπει να εξασφαλίσουν τη διείσδυση ειδικών πρακτόρων, οι οποίοι θα έχουν την εντολή να συγκροτήσουν ομάδες κρούσης και να αρχίσουν βίαιες και άλλες πράξεις υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, «Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ».

Θα αναφερθούμε και σε άλλα σημειώματα στα αποκαλυπτικότατα και επίσημα πια αυτά στοιχεία, περιοριζόμενοι στο γεγονός ότι «η αρχή των προετοιμασιών για το πραξικόπημα (χούντα) στην Ελλάδα συνέπεσε με την κήρυξη του δόγματος Τρούμαν, με την ενεργό δράση του παραρτήματος της ΣΙΑ στην Αθήνα, που διέθετε 1.200 πράκτορες που κρατούσαν κάτω από τον έλεγχό τους την ελληνική ΚΥΠ και κατευθύνανε τη δράση των νεοφασιστικών οργανώσεων (σ.σ. και όχι μόνο στο στρατό - επιχείρηση ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ) και στον κρατικό μηχανισμό.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ