Πέμπτη 10 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Ο ερμαφρόδιτος τράγος είναι η ΕΕ

Καταλάβατε, τι γίνεται με την αφέλεια ορισμένων ανθρώπων, την οποία εκμεταλλεύονται οι ταχυδακτυλουργοί της παραπλάνησης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα τηλεοπτικά κανάλια του ξεπεσμού, ένας τράγος μένει πιστός στα συζυγικά του καθήκοντα ως αρσενικό, αλλά κατεβάζει γάλα, τακτικά που μπορεί να ...θεραπεύει «πάσαν νόσον κ.λπ.».

Και αυτόν τον ερμαφροδιτισμό, ο οποίος συναντάται από την αρχαιότητα ως τα σήμερα, συχνότερα στα ζώα, αλλά και στους ανθρώπους - όπως αναφέρεται και στην ελληνική μυθολογία - άρχισε να «ερμηνεύεται» ως καλοσημαδιά, ή, ως κακοσημαδιά. Δε χρειάζεται να κάνουμε εκλογές, ο τράγος μάς τα προμαντεύει όλα.

Ενα φαινόμενο, που οφείλεται στο συσχετισμό οιστρογόνων που συνοδεύουν το θηλυκό και τεστοστερόνης, που συνοδεύει το αρσενικό, περιλαμβάνεται στις πρώτες ειδήσεις ορισμένων ΜΜ παραπληροφόρησης, ενώ αγνοούνται σημαντικότατα θέματα της δημόσιας ζωής.

Παραμονές των εκλογών και ερμαφρόδιτη σαν τον τράγο της επικαιρότητας είναι και η πολιτική τους. Ερμαφρόδιτα και τα μηνύματα, όπως ένα σποτάκι του ΠΑΣΟΚ «Διεκδικούμε το δικό μας όνειρο (!) για την Ευρώπη». Κοιμούνται και ονειρεύονται όπως εκείνη η παρθένα της Ορλεάνης η Ζαν ντ' Αρκ που άκουγε καμπανάκια να χτυπούν, έβλεπε οράματα για το θεόσταλτο ρόλο της με παντιέρες και φουσάτα.

Ονειρό τους, λοιπόν, η ευρω-σύναξη, όνειρα κυριολεκτικά θερινού σκότους, όπως θα έγραφε σήμερα ο Σαίξπηρ.

Οραμα και όνειρό τους αυτό το αίσχος των περιφραγμένων και αστυνομοκρατουμένων από τη γη, τη θάλασσα και τον αέρα. Μια Ευρώπη που δεν μπορεί ούτε τον εαυτό της να υπερασπιστεί ως «τιμάριον» του κοσμοκράτορα.

Μια καπιταλιστική Ευρώπη στην υπηρεσία του ιμπεράτορα - πλανητάρχη που σε ένα νεύμα του μετέχει στους τρομοκρατικούς πολέμους και το φόνο αθώων.

Μια Ευρώπη που, από τη μυθολογική της εικόνα, μετατρέπεται στον ερμαφρόδιτο τράγο των ημερών...


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ