Πέμπτη 27 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Στο όνομα της «ελευθερίας» σκοτώνουμε

Στα 17 λεπτά του λόγου της ορκωμοσίας τους ο τρομοκοσμοκράτορας αναφέρθηκε 42 φορές στο όνομα «ελευθερία». Αναφορά επικοινωνιακή, αναφορά πλαστότητας και σκηνοθεσίας, όπως ήταν και τα σκαλιά του Καπιτωλίου, στρωμένα με μπλε χαλί που σκέπαζε το κόκκινο, όπως και η μπάντα των πεζοναυτών, για να θυμίζουν τις ειδικές δυνάμεις των εισβολέων, όπως οι μαύροι καλλιτέχνες, που τραγούδησαν για να υποδηλωθεί η «ισότητα όλων» σ' αυτή τη χώρα του αγάλματος της ελευθερίας. 17 λεπτά, λοιπόν, η ομιλία του Τζορτζ Μπους, 22 φορές η επανάληψη της λέξης «ελευθερία».

Θα επιχειρήσουμε κι εμείς να αποκαταστήσουμε την έννοιά της, όπως την εφαρμόζει ο κοσμοκράτορας:

USA - Ελευθερία, Ελευθερία, στ' όνομά σου βομβαρδίζουμε, καταστρέφουμε, σκοτώνουμε, βασανίζουμε.

Ελευθερία, Ελευθερία, στ' όνομά σου οι πόλεμοί μας για την υποταγή των λαών. Στ' όνομά σου η επιβολή της ανελευθερίας των άλλων και τη δική μας ασυδοσία.

USA - Freedom, ελευθερία. Στ' όνομά σου η ένοπλη επιβολή των συμφερόντων μας στις αγορές του κόσμου.

USA - Freedom, Freedom, χωρίς αρχές, χωρίς δικαιοσύνη.

Στην προμετωπίδα του Γκουαντανάμο το FREEDOM, η δική μας ελευθερία να βασανίζουμε, να εξευτελίζουμε, να ατιμάζουμε, να τεμαχίζουμε σώματα και ψυχές. Στο Μανχάταν η πέτρινη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ κάνει πως δε βλέπει, όπως κάνουν και όσοι δεν καταγγέλλουν, δεν αντιστέκονται.

Τριγύρω από το περίκλειστο «οχυρό» του Καπιτωλίου, μερικές χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονται, αποδοκιμάζουν. Κρατάνε τα φέρετρα 1.300 Αμερικανών νεκρών εισβολέων και αναθεματίζουν τον κοσμοκράτορα και για τους 10.000 τραυματίες.

Ελευθερία... πόσα εγκλήματα γίνονται στ' όνομά σου.


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ