Πέμπτη 17 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Η «Εστία» παρουσίασε σε αναστοιχειοθετημένη έκδοση το βιβλίο του Μ. Καραγάτση «Το δέκα», με εισαγωγή, φιλολογική επιμέλεια του Βαγγέλη Αθανασόπουλου. Σήμερα (7.30μμ) στην Ενωση Ξένων Ανταποκριτών θα παρουσιάσει το βιβλίο του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνου Σβολόπουλου «Το καθεστώς των νησίδων στο νοτιανατολικό Αιγαίο».

Οι εκδόσεις Πατάκη παρουσίασαν: Το νέο μυθιστόρημα του Θανάση Χειμωνά «Ανεξιχνίαστη ψυχή». Τη μελέτη του Φίλιππου Φιλίππου «Οι τελευταίες ημέρες του Κωνσταντίνου Καβάφη», εικονογραφημένη με επτά πρωτότυπα σχέδια του Αλέξη Βερούκα. Σήμερα (6.30μμ), στο βιβλιοπωλείο τους (Ακαδημίας 65) θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Γιάννη Δ. Σακκά «Οι Αραβες στη νεότερη και σύγχρονη εποχή». Σήμερα (8.30μμ) στο «Βιβλιορυθμό» (Ζωοδ. Πηγής 18) το βιβλίο του Δημήτρη Μαργαριτόπουλου «Οι τελευταίοι της μεγάλης τρέλας».

Η «Αγρα» παρουσίασε τα βιβλία: Νικόλαος Κάλλας «16 γαλλικά ποιήματα και αλληλογραφία με τον Ουίλλιαμ Κάρλος Ουίλλιαμς» και «Νικίλας Κάλλας - Μιχάλης Ράπτης "Μια πολιτική αλληλογραφία"».

Ο «Εξάντας» σήμερα (12.30μμ) στη Στοά του Βιβλίου θα παρουσιάσει τα βιβλία της σειράς «Τρίαψις Λόγος Β΄».

Οι εκδόσεις Σαββάλα παρουσίασαν το βιβλίο του Ευάγγελου Αχ. Βλάχου «Η ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων 1896-2000» και το βιβλίο «Η Καναδική λογοτεχνία στην Ελλάδα» (επιμέλεια Μαίρης Κουτσουδάκη).

Στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254) αύριο (7.30μμ) θα παρουσιαστεί η μελέτη των Κατερίνας Κορρέ-Ζωγράφου και Ευδοκίας Ολυμπίτου «Ανθρωποι και παραδοσιακά επαγγέλματα στο Αιγαίο».

Ο «Πελασγός» (Αχ. Παράσχου 127, Γκύζη) παρουσίασε το βιβλίο του Γιάννη Κολοβού «Το κουτί της Πανδώρας: Παράνομη μετανάστευση και νομιμοποίηση στην Ελλάδα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ