Κυριακή 12 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

Φανταστείτε την... απογοήτευση του Νορβηγού Μάγκνους Κάρλσεν αν νικητής των διεκδικητών ήταν ο Αλεξέι Γκρίστσουκ (αριστερά). Στην αφίσα ο 43χρονος Λευκορώσος Μπόρις Γκέλφαντ
Φανταστείτε την... απογοήτευση του Νορβηγού Μάγκνους Κάρλσεν αν νικητής των διεκδικητών ήταν ο Αλεξέι Γκρίστσουκ (αριστερά). Στην αφίσα ο 43χρονος Λευκορώσος Μπόρις Γκέλφαντ
ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΩΝ «8» ΣΤΟ ΚΑΖΑΝ της Ρωσίας, θύμισε λίγο το ματς για τον παγκόσμιο τίτλο στη Βουλγαρία, όπου ο Ινδός Ανάντ νίκησε στον τελευταίο γύρο τον Τοπάλοβ. Στο ματς των διεκδικητών, αφού όλα τα φαβορί βγήκαν νοκ άουτ (Τοπάλοβ, Κράμνικ, Αρονιάν, Κάμσκι, Ρατζιάμποβ και Μαμεντιάροβ), οι Γκρίστσουκ - ο οποίος μάλιστα αναπλήρωσε την τελευταία στιγμή τον Νορβηγό Κάρσλεν (όπως είναι γνωστό ο νεαρός διεκδικητής δεν αγωνίστηκε γιατί θεωρούσε ότι μέσα στους «διεκδικητές» έπρεπε να είναι και ο... παγκόσμιος πρωταθλητής Ανάντ) - και Γκέλφαντ στις 5 από τις 6 παρτίδες ήταν ισόπαλοι 2,5 - 2,5 και στην 6η νίκησε ο υπό ισραηλινή σημαία Λευκορώσος. Ετσι το 2012 στο Λονδίνο θα αγωνιστούν εκ νέου για τον τίτλο οι Ανάντ - Γκέλφαντ.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 114ο ΑΝΟΙΧΤΟ και με διεθνή αξιολόγηση ΕΛΟ Τουρνουά του ΣΟ Αμπελοκήπων (Μακρυνίτσας 12-14, τηλ. 210.6433.584) και αύριο Δευτέρα, ώρα 17.30, θα διεξαχθεί συμπληρωματικός 1ος γύρος. Οι αγώνες διεξάγονται κάθε Τετάρτη και Σάββατο μέχρι 2 Ιούλη, με ελεύθερη είσοδο για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν «ζωντανές» παρτίδες. Θα υπάρχει εμβόλιμος γύρος, λόγω του τουρνουά Ηρακλείου Αττικής. Στο 113ο Τουρνουά του ΣΟΑ επικεφαλής ήταν ο Ουκρανός ΙΜ Ανατόλι Κάμενεντς με 4,5 β. στους 5 αγώνες και ακολουθούσαν με 4 βαθμούς οι: Δεληθανάσης Δ. (2153), Αζής Αζίζης (2183), Σιεντσβέσκι Ζβ. (2196), Χαμαλέτσος Χρ. (2166), Μαρκαντωνάκη Χαριτωμένη (2137), Μητραντζάς Θ. και Καραϊσσαρίδης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ και μέλος του ΔΣ της ΕΣΣΝΑ Δημήτρης Κεφάλας, μας προσκαλεί στις βραδινές πρεμιέρες του ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ (Ζάππα και Αγίου Γεωργίου), με ώρα προσέλευσης 20.30 - 20.45. Στο σινεμά θα διανέμεται δωρεάν και το πρόγραμμά του για τη θερινή περίοδο, στο οποίο περιλαμβάνεται αφιέρωμα που έγραψε ο Δημήτρης Κεφάλας για τον Θανάση Βέγγο.

Ο δραστήριος σκακιστικός παράγοντας μας ενημερώνει ότι το «Σινέ Παράδεισος» εγκαινιάζει το θερινό του πρόγραμμα με τον πιο δροσερό τρόπο: Με τις καθιερωμένες πλέον «Βραδιές Πρεμιέρας» με τις καλύτερες ταινίες σε πανελλήνια πρώτη προβολή. Με ένα διήμερο τιμητικό αφιέρωμα στο μεγάλο Θανάση Βέγγο με προβολή ταινιών του και προσκεκλημένους τους Γιάννη Σολδάτο, Ντίνο Κατσουρίδη και Παντελή Βούλγαρη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ