Σάββατο 5 Μάη 2012 - Κυριακή 6 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

ΤΟ 4ο ΑΝΟΙΧΤΟΤουρνουά του Α.Σ.Ο. Πετρούπολης συνεχίζεται κάθε Τετάρτη (στις 9 Μάη θα παιχθεί ο 4ος γύρος - Εντευκτήριο του ΑΣΟΠ «Δίας» - Κρήτης 1 Στρογγυλή Πλατεία Πετρούπολης) και Σάββατο στις 6.00 μ.μ. Το σύστημα των αγώνων είναι Ελβετικό των 7 γύρων και ο χρόνος σκέψης είναι 1,5 ώρα συν 30'' για κάθε κίνηση.

Οι πρώτοι οκτώ της τελικής κατάταξης θα πάρουν χρηματικά έπαθλα από 200 έως 25 ευρώ, ενώ υπάρχουν και έπαθλα για άλλες έξι κατηγορίες νικητών, όπως: Δωρεάν παράβολο (το παράβολο του τουρνουά ήταν 25 ευρώ), για το 5ο Ανοιχτό του ΑΣΟΠ, σκακιστικό βιβλίο και χρονόμετρο. Υπεύθυνοι των αγώνων οι Παυλής Αντώνης, 6987-343215, Μπέλλος Βασίλης 6947-008309, Αλεξάνδρα Ξηροπούλου (Διαιτητής). Για αποτελέσματα: www.asopdias.gr

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΚΟ από τις «κορφές» του Μ. Γεωργουλάκη. «Χειμώνας 1964. Σε ένα τουρνουά σκακιού στην οδό Θεμιστοκλέους, στον 5ο όροφο, ένας από τους μετέχοντες, ο Ψ, καθυστερούσε σκόπιμα 55' μετά την έναρξη των αγώνων. Αντιαθλητικό... αλλά ο κανονισμός το επιτρέπει. Υπολόγιζε ότι τον συνέφερε ο εκνευρισμός που δημιουργούσε στον αντίπαλο, από το χρόνο των 55 λεπτών που έχανε.

Ετσι τουλάχιστον πίστευε και μάλιστα είχε τη γνώμη ότι γνώριζε καλά αρκετά ανοίγματα, με αποτέλεσμα να παίζει γρήγορα τις πρώτες κινήσεις. Στους αγώνες συμμετείχε (ο επίσης αξέχαστος) Μαιτρ Μάριος Τσερπές, που ήταν και πολύ φίλος του καλαμπουριού. Την ημέρα που ο Μάριος θα αντιμετώπιζε τον Ψ, προσήλθε κανονικά στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ψ, κατά τη συνήθειά του απουσίαζε. Κάποιος όμως τον εντόπισε στο ισόγειο της πολυκατοικίας να κοιτά το ρολόι του, πότε θα πάει στο παραπέντε για να καλέσει το ασανσέρ και το «σφύριξε» στο Μάριο. Ο Τσερπές του τη «φύλαξε». Οταν ο Ψ πλησίασε το ασανσέρ μπλοκάρισε το θάλαμο, ανοίγοντας την πόρτα του 4ου ορόφου. Ο Ψ μάταια πίεζε και ξαναπίεζε το κουμπί της κλήσης. Τα λεπτά περνούσαν... θορυβήθηκε. Ε, όχι και το κόλπο του να του γυρίσει boomerang! Αρχισε να βροντάει το κιγκλίδωμα του φρεατίου και να φωνάζει υστερικά από το ισόγειο: "Διαιτητής! Διαιτητής! Είμαι ο Ψ!... είμαι παρών!". Με τη γλώσσα έξω, ανεβαίνει 5 ορόφους και η σημαία του χρονομέτρου του είχε πέσει. Του επιτράπηκε να δώσει τον αγώνα, αλλά τον έχασε πανηγυρικά».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ