Κυριακή 20 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις
ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι εκδηλώσεις των σχολικών αγώνων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής. Μετά από αυτές των Δήμων Καλλικράτειας (12 και 13 του Φλεβάρη) και Συκεών (Δυτικής Θεσ/κης, που έγιναν χτες, Σάββατο), το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 26 και 27 του Φλεβάρη, θα διεξαχθεί στα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη το Σχολικό Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Τέλος, το Ατομικό Διανομαρχιακό Σχολικό Πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής θα διεξαχθεί στις 5 και 6 του Μάρτη, ενώ το αντίστοιχο Ομαδικό στις 19 του Μάρτη. Πληροφορίες στους υπεύθυνους των αγώνων κ. κ. Μαστροβασίλη Γ. 2310.847729, Τσορμπατζόγλου Β. 6972.420081, Βούρτσα Γ. 6973.480273.

ΜΙΑ ΝΕΑ Τζούντιθ Πόλγκαρ «ανατέλλει», σύμφωνα με τις προσδοκίες της Ινδής Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας 2004 (κατηγορίας μέχρι 14 χρόνων) Χαρίκα Ντροναβάλι, η οποία σήμερα σε ηλικία 14 χρόνων έχει πολλές νίκες στο ενεργητικό της καθώς και τον τίτλο GM Γυναικών. Αλλος ένας στόχος της συμπατριώτισσας και ...γειτόνισσας του Βισβανάθαν Ανάντ είναι να κατακτήσει όσο γίνεται πιο σύντομα τον τίτλο του GM Αντρών!

ΟΤΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ (επιχειρηματίες, τραπεζικοί, πολιτικοί, κλπ.) θέλουν να διαφημίσουν τα προϊόντα τους, θυμούνται τότε μόνο την αξία και την ωφελιμότητα του σκακιού. Στη συνέχεια το ξεχνούν σαν να μην υπάρχει... Πρόσφατα παραδείγματα, πρωινό φύλλο ελληνικής εφημερίδας, όπου ολόκληρη σχεδόν η μπροστινή σελίδα απεικόνιζε έγχρωμη φωτό με σκακιέρα και κομμάτια και με μεγάλα γράμματα τη λέξη ΜΑΤ... Το δεύτερο παράδειγμα (αυτή τη φορά το σκάκι «προβάλλεται» από πολιτικό...) η πρόσκληση που δέχτηκε ο Ρώσος GM Βλαντιμίρ Κράμνικ, να αναμετρηθεί σε μια παρτίδα σκακιού με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Στάιμπρουκ Πέερ. Η παρτίδα θα παιχτεί στη Βόννη στις 5 του Μάρτη και οι φήμες λένε ότι θα παιχτεί ...χωρίς να χαρίσει ο Κράμνικ κάποιον Πύργο ή χρόνο στον αντίπαλό του. Κάτι πρέπει να έχει στο μυαλό του ο Γερμανός πολιτικός..!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ