Κυριακή 6 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

* Από την αρμόδια Επιτροπή Διαιτησίας (Παύλο Αναστασιάδη, Βύρωνα Τσορμπατζόγλου και Νίκο Πεντίδη), ανακοινώθηκε προς τις ΤΕΔ Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών, ότι κατά τη διάρκεια των πρωταθλημάτων (Α΄ Εθνικής Κατηγορίας κλπ.) στη Χαλκιδική από 28-6 έως 10-7-08, θα πραγματοποιηθεί γραπτή δοκιμασία για την ανάδειξη νέων Διαιτητών σκακιού στις Α΄ και Β΄ Εθνικές Κατηγορίες. Αυτό γίνεται προκειμένου οι υποψήφιοι για νόρμα Διαιτητή της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας, να έχουν την ευκαιρία απόκτησης του υποχρεωτικού τίτλου διαιτητή Α΄ κατηγορίας.

* Με ένα από τα βασικότερα θέματα, αυτό του G.M. και πρώην πρωταθλητή Ελλάδας Στράτου Γρίβα, «Κατευθυντήριες Δυνάμεις», κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (21-22) του επίσημου σκακιστικού περιοδικού «Ελληνικό Σκάκι». Αλλα θέματα: Το καθιερωμένο ένθετο για αρχαρίους με θέμα, «Φινάλε βασιλισσών εναντίον ασύμμετρου υλικού», αναφορά στο περίφημο ματς των Διεκδικητών του Παγκόσμιου τίτλου του 2007, πολλά Καλοκαιρινά Διεθνή Τουρνουά κ.ά.

Το «Ελληνικό Σκάκι», υπογραμμίζει η συντακτική επιτροπή της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, φιλοδοξεί να είναι ποιοτικό και να γίνει απαραίτητο στους Ελληνες σκακιστές και σκακίστριες, με στόχο την ενημέρωση, την ψυχαγωγία, αλλά και τη βελτίωσή τους.

* Στη μνήμη του βετεράνου της ΕΣΣΔ Νεζμεντίνοβ, έγινε στην πόλη Καζάν ισχυρό ανοιχτό τουρνουά, με νικητές τους G.M. Μποτσάροβ και Χαρλόβ με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες. Συμμετείχαν 135 σκακιστές και σκακίστριες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ