Κυριακή 13 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Αντίσταση στον πυρηνικό οδοστρωτήρα της «νέας τάξης»

Πορευόμαστε πάλι σήμερα, στους ματωμένους δρόμους των αγώνων. Στην ιστορική διαδρομή που συνδέει το χτες με το σήμερα. Τον Γρηγόρη Λαμπράκη και τους παλιούς ειρηνοδρόμους με τα σημερινά παιδιά, αγόρια και κορίτσια που αναλαμβάνουν τον πυρσό και συνεχίζουν μαζί μας, στις εμπροσθοφυλακές των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Πορευόμαστε σήμερα, θωρακίζοντας την ειρήνη από τη νέα βαρβαρότητα. Δυναμικά και κάθε μέρα. Και θα συνεχίζουμε όσο το αποτρόπαιο φονικό πρόσωπο των ΝΑΤΟικών πολέμων, ο Μολώχ της φρίκης, θα απειλεί τους λαούς, εκφράζοντας με τα σύγχρονα όπλα τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και της βίαιης ανατροπής των διεθνών αρχών και των κοινωνικών κατακτήσεων. Γιατί έρχεται η αμερικανοΝΑΤΟική «νέα τάξη» να θυμίσει τον οδοστρωτήρα της ναζιστικής νέας τάξης και τα φοβερά εγκλήματα γενοκτονίας και καταστροφής που έσπειρε.

Αυτή η «νέα» τάξη που αποτελεί μεταμφίεση της παλιάς φασιστικής, εκφράζει την επεκτατική πολιτική και την κατακτητική βία. Και απαιτεί όπλα και άλλα ανθρωποκτόνα όπλα και ανοιχτές αγορές - σφαγεία για να χρησιμοποιηθούν και ανθρώπους - σφάγια και αίμα και δάκρυα και «τριγμό των οδόντων». Και σημαίνει πείνα και χαλασμό, που μετατρέπονται σε χρυσάφι, στους «μπεζαχτάδες» των Σάιλοκ του κόσμου.

Πορευόμαστε πάλι και πάλι, γιατί ο πόλεμος βρίσκεται κοντά στην πόρτα μας, εκεί στα σύνορα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, όπου αλβανόφωνες ομάδες, έξωθεν οργανωμένες, άριστα εξοπλισμένες και έντεχνα υποκινούμενες, απειλούν με νέο μακελειό στην περιοχή μας, ακόμη και με την αλλαγή συνόρων, επεκτείνοντας έτσι την προηγούμενη καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας και τη γενικότερη αποσταθεροποίηση.

Πορευόμαστε σήμερα. Αγωνιζόμαστε κάθε μέρα, γιατί ο πλανητικός επικυρίαρχος ετοιμάζει νέες προκλήσεις τροφοδότησης του ανταγωνισμού των εξοπλισμών και των κινδύνων εξοντωτικής αναμέτρησης. Ετσι καταπατώντας τις παλιές συμφωνίες για τον περιορισμό των στρατηγικών όπλων, επαναφέρει το πρόγραμμα του «πολέμου των άστρων», την κατασκευή πυρηνικών βομβών, μεγάλου υπόγειου βάθους, εκδηλώνει την πρόθεση στρατιωτικής ενίσχυσης της Ταϊβάν, προκαλεί με κατασκοπευτικά αεροπλάνα πάνω από την Κίνα.

Πορευόμαστε σήμερα και κάθε μέρα με τους λαούς του κόσμου, για να σταματήσουμε μια νέα ανθρωποσφαγή.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ