Κυριακή 21 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΛΑΟΙ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Τρομοφοβία - τρομοπόλεμος

Για να συντηρηθεί η δικαιολόγηση και η συνέχιση ενός τρομοπολέμου, όπως αυτός που σωρεύει εκατόμβες δολοφονημένων γυναικόπαιδων και άλλων αθώων στο Αφγανιστάν, που καταστρέφει γραφεία του ΟΗΕ και διαμελίζει το προσωπικό του, που ισοπεδώνει γραφεία του Ερυθρού Σταυρού και αποθήκες φαρμάκων, που οδηγεί στην ομαδική ασιτία θανάτου εκατομμύρια ανθρώπων, πρέπει να καλλιεργηθεί η ομαδική φοβία.

Κάτω από συλλογική υστερία, θα «περάσουν» τα ιλιγγιώδη ποσά που απαιτούνται για τον τρομοπόλεμο, αλλά και για τα νέα θηριώδη εξοπλιστικά προγράμματα.

Ετσι ανασύρθηκε ο άνθρακας και περιφέρεται, ως γεγονός, ένδειξη, υπόνοια, ή, επινόηση και η άσπρη σκόνη, ανευρίσκεται, ή, εφευρίσκεται από τα απορρυπαντικά στις τουαλέτες και τις πούδρες καλλυντικών, ως τις πύλες του Κογκρέσου. Και οι εκεί άρχοντες της παραπληροφόρησης τα λένε μασημένα. Ναι, αλλά, μπορεί, ως προς την έκταση και την προέλευση, συντηρώντας την ψύχωση του φόβου και ενισχύοντας τη... ζήτηση «κεκαθαρμένων» τροφίμων.

Αναζητείται ο άνθρακας ακόμη και σε δήθεν παλιά αποθέματα του σοβιετικού στρατού, χωρίς να αποκλείονται ψίθυροι και για αμερικανικά... Σε λίγο δε θ' αργήσει και η παραπληροφόρηση, ότι στρατιές αρουραίων διαβαίνουν βουνά και θάλασσες από τα υψίπεδα του Αφγανιστάν, μεταφέροντας οργανωμένο πρόγραμμα πανούκλας.

Από κοντά βγαίνει στα τηλεπαράθυρα, ο ανεκδιήγητος εκείνος διαφημιστής αμερικανικής πίτσας, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, για να συνεισφέρει στην καλλιέργεια της αμερικανόπνευστης φοβίας. Οι εγχώριοι, εξάλλου, άρχοντες - συνοδοιπόροι του πολέμου, ετοιμάζουν επιτροπές αντιμετώπισης βιολογικού πολέμου, αποδεχόμενοι έτσι τις ενοχές τους. Ετσι, όπως καλλιεργούν, αυτό το κλίμα, ούτε αισθηματικές επιστολές δε θ' ανταλλάσσουμε!

Από την άλλη πλευρά, εχέφρονες επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του Ινστιτούτου Παστέρ, ευρωπαϊκών και αμερικανικών κέντρων και δικοί μας άριστοι ειδικοί, προσπαθούν να ενημερώσουν και όχι να φοβίσουν, επισημαίνοντας ότι ο μεγάλος κίνδυνος είναι η καλλιεργούμενη φοβία και ο πανικός, που συνοδεύουν το ΝΑΤΟ-τρομοπόλεμο.


Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ