Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Μαθητευόμενοι μάγοι υποσχέσεων

«... Ο κ. Σημίτης εμφανίζεται και σήμερα σαν (sic) νεοεκλεγείς πρωθυπουργός, απαγγέλλοντας στους υπουργούς του, σειρά χιλιοδιατυπωμένων προγραμματικών θέσεων, η υλοποίηση των οποίων, όμως, συνεχώς παραπέμπεται στο μέλλον...».

Ο επιτυχημένος αυτός χαρακτηρισμός προέρχεται από τον εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θ. Ρουσόπουλο. Και αναφέρεται στον κ. Κώστα Σημίτη, ο οποίος δε βαρέθηκε να λέει τα ίδια και τα ίδια, παραπέμποντας την ουσιαστική αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων ζωής στο αόριστο και αόρατο μέλλον.

Το παράδειγμά του, ακολουθούν με ευλάβεια, ως τώρα, υπουργοί, «υπουργήσιμοι» και άλλοι κυβερνητικοί ιθύνοντες των τηλεοπτικών παραθύρων, ωσάν να είναι αμέτοχοι των προβλημάτων, που συνδέονται αναπόσπαστα με την ασκούμενη «ευρωενωσιακή πολιτική...» και μ' αυτήν την αμετροέπεια απευθύνουν, πρόσφατα, από τα υπερουράνια ύψη τους, συμβουλές του τύπου:

- Μποϊκοτάρετε τα υπερτιμημένα προϊόντα, ως συνταγή για τη συγκράτηση του ατίθασου πληθωρισμού!

Μ' αυτήν λοιπόν, τη φαντασιακή και εικονική επιχειρηματολογία, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει από το βήμα της ταλαίπωρης Εκθεσης Θεσσαλονίκης, που από θεσμός, χρησιμοποιείται από τους εκάστοτε πρωθυπουργούς, υπουργούς και τώρα και τους υποψήφιους της Αυτοδιοίκησης, ως εφαλτήριο φιλοδοξιών και βήμα αοριστολόγων υποσχέσεων. Που περιλαμβάνουν και ορισμένα βελτιωτικά ελεημοσύνης, για να «χωνευτούν» τα αχώνευτα της αντικοινωνικής οικονομικής πολιτικής, της χρόνιας εκκρεμότητας στο Κυπριακό, των προβλημάτων του ευρωστρατού και της άμυνας, όπως και των ροδαλών προσδοκιών για την ολυμπιάδα, που αναφέρεται, δυστυχώς και ως στοιχείο κομματικής αξιοποίησης, Cum Deo, δηλαδή «συν θεώ», όπως έγραφαν στην αρχή οι παλιές ιατρικές συνταγές και στο πνεύμα αυτό, προ-καλείται ο αρχιεπίσκοπος «να συμφιλιωθεί» με τον υποψήφιο της ΝΔ για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές!..


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ