Κυριακή 13 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Ψήφος λαϊκής συμπαράταξης

Ανατολή του ήλιου, σήμερα, στις 6.32, λίγο πριν φωτίσει καλά, εκεί κοντά στο λυκαυγές. Δύση στις 5.51, λίγο πριν σκοτεινιάσει, κατά το λυκόφως. Του «πρώτου γύρου». Και αμέσως μετά, οι πρώτες εκτιμήσεις της κάλπης, (Exit Poll). Και οι αυτονόητες συζητήσεις στα πηγαδάκια.

Εμείς συνεχίζουμε και σήμερα, πριν το ξημέρωμα, όπως κάναμε όλες αυτές τις μέρες. Για να μετουσιωθούν σε αγωνιστικές ψήφους, οι λαϊκές διεκδικήσεις και στο αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Για να αναδειχτούν οι δικοί μας υποψήφιοι και να ενισχυθεί η συμπαράταξη και συσπείρωση των λαϊκών προοδευτικών δυνάμεων και όχι μόνο κατά την προεκλογική περίοδο αυτών των ημερών. Των δυνάμεων εκείνων που, σύμφωνα με τις αποφάσεις και την πρακτική του ΚΚΕ, συνθέτουν και εκφράζουν τη δυναμική των διεκδικητικών κοινωνικών αγώνων, απέναντι στην αλαζονεία και των δύο εκφραστών της ίδιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Από την ανατολή του ήλιου έως τη δύση, μένουν, δώδεκα, σχεδόν ώρες, ώσπου να κλείσει η κάλπη. Σε κάθε δευτερόλεπτο που τρέχει -και πέρα από τη δική μας ψήφο- πρέπει να πείσουμε τους διστακτικούς και τους αποπροσανατολισμένους, για τη διεκδίκηση αναδιαμόρφωσης των συσχετισμών σε προοδευτική κατεύθυνση.

Με την ψήφο μας αντιστεκόμαστε στους σφετεριστές ψήφων που στήνουν παγίδες και σκηνοθετούν ατμόσφαιρα αποπροσανατολισμού, εξαρτημένων αντανακλαστικών χειραγώγησης της «πλεμπάγιας» και συνεχίζουν, έως την τελευταία στιγμή, τις μονομαχίες «ρωμαϊκής αρένας».

Εμείς, δευτερόλεπτο το δευτερόλεπτο, σήμερα, αύριο και στο μέλλον θα είμαστε μαζί με τους δικούς μας, νομάρχες, δημάρχους, συμβούλους, που εκφράζουν την κοινωνική αγωνιστική συνείδηση.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ