Κυριακή 8 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Σήμερα ψηφίζεται ο «λαοπρόβλητος»

Ο φίλος μου ο Νικόδημος, προοδευτικός αγωνιστής και χωρατατζής Κεφαλονίτης, με αιφνιδίασε πριν από μερικές μέρες: - Ετοιμάσου, μου λέει, γιατί επισπεύδονται οι εκλογές. Αντί για τις 7 του Μάρτη, θα γίνουν στις 8 του ...Φλεβάρη.

Πήγα να τον διακόψω, αλλά συνέχισε απτόητος:

- Φαίνεται μου λέει, ότι τα σκάνδαλα και οι τροπο-λαγνείες τούς υποχρέωσαν να στήσουν την Κυριακή (σήμερα) που μας έρχεται....

- Και πού τα ξέρεις αυτά, τον πείραξα με τη σειρά μου.

- Μα δε βλέπεις τις ολοσέλιδες και πανάκριβες διαφημίσεις στις εφημερίδες και τις τηλε-εκπομπές ότι την Κυριακή που μας έρχεται (σ.σ. σήμερα, δηλαδή) θα στηθούν οι κάλπες, σ' ένα ανοιχτό δημοψήφισμα για το νέο λαοπρόβλητο σωτήρα;

Και στο πρόσωπό του, να δηλώσουμε ότι «θέλουμε ν' αλλάξει η λειτουργία των κομμάτων, για να έχουμε τη δυνατότητα να μετέχουμε ουσιαστικά» (σ.σ. αυτό καλείται, ως νεολογισμός, συμμετοχική δημοκρατία, με απευθείας παρεμβάσεις των ξένων τρομοκρατόρων, στους οποίους υποκύπτουμε).

Ετσι, λοιπόν, στις ...8 του Φλεβάρη, δηλαδή αυτή την Κυριακή, μέλη, οπαδοί και αναζητούμενοι πελατειακοί ψηφοφόροι, καλούνται από το ΠΑΣΟΚ να προσέλθουν στις στημένες κάλπες για να εκλέξουν τον λαοπρόβλητο Μεσσία, που υπόσχεται ανατροπή των πάντων, ακολουθώντας ακριβώς την ίδια νεοφιλελεύθερη πολιτική για «ένα νέο δυναμικό κίνημα - Δώστε μας, λέει, εντολή για ν' αλλάξουμε εποχή». Καλούνται, δηλαδή, οι πολίτες να γίνουν συνένοχοι αυτής της πολιτικής, γιατί όσοι από τώρα την αντιμάχονται στους δρόμους, αγρότες, άνεργοι, μικρομεσαίοι, καθηγητές, αντιμετωπίζουν από τώρα την ...ανατολή της νέας εποχής, με δακρυγόνα, τοξικά και τα «εκσυγχρονιστικά» ρόπαλα!


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ