Κυριακή 13 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Ψήφο ανυπακοής

Κόκκινο στο ΚΚΕ. Μαύρο στην ΕΕ

Σε μια τηλεοπτική συζήτηση, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσής, επιχείρησε να «προβοκάρει» τον δικό μας υποψήφιο, τον Θανάση Παφίλη, γιατί όπως προσπάθησε να ψελλίσει, αντί επιχειρημάτων, το ΚΚΕ με το τριπλό σύνθημα ανυπακοής, παραβιάζει το Σύνταγμα, με το οποίο «επικυρώθηκε» η Συνθήκη του Μάαστριχτ και όσα αντιλαϊκά ακολούθησαν και συνεχίζονται.

Ο Θανάσης, ο μαχητικός «πολέμαρχος της ειρήνης» όπως τον αποκαλεί η στήλη αυτή, τον κόλλησε στον τοίχο. Και του θύμισε ότι με το άρθρο 44 του προηγούμενου Συντάγματος, οριζόταν - δυνητικά - η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για τόσο κορυφαία θέματα. Τότε, τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ και ο Συνασπισμός αρνήθηκαν κατηγορηματικά κάθε συζήτηση, προσδιορίζοντας, παράλληλα, αυτήν την αντιλαϊκή αντικοινωνική και αυταρχική πολιτική, στην υπηρεσία των μεγάλων συμφερόντων και του κοσμοκράτορα των βομβαρδισμών.

Μόνο το ΚΚΕ αντιτάχθηκε έντονα σ' αυτήν την ευρω-πορεία και ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Αρνήθηκαν ως και αυτό το ελάχιστο δείγμα δημοκρατικής ευαισθησίας, και με την προοπτική ακόμη στενότερης και σκληρότατης πολιτικής κατεβαίνουν στις σημερινές εκλογές πιστοί θεράποντες των ιμπεριαλιστών της λέσχης Μπίλντεμπεργκ (7+1 - Ρωσία) του αμερικανικού καπιταλιστικού κέντρου και της «ελεύθερης αγοράς» των διαπλεκομένων συμφερόντων.

Στις παραμονές της Συνθήκης του Μάαστριχτ μόνο το ΚΚΕ ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και προχώρησε στη συγκρότηση επιτροπής από προσωπικότητες που συντάχθηκαν με το αίτημα αυτό.

Επιτροπή που συγκέντρωσε πάνω από εκατό χιλιάδες (100.000) υπογραφές κάτω από το κείμενο αγωνιστικής διεκδίκησης.

Ολοι αυτοί οι συμμέτοχοι και συνένοχοι της ΕΥΡΩ-συμμορίας ζητούν την ψήφο του λαού που τον θεωρούν υπήκοο και υπάκουο. Ανυπακοή και απειθαρχία στα αντιλαϊκά τους σχέδια.

Ακυρώστε με την ψήφο σας τους ευρω-συνωμότες. Ενισχύστε τη φωνή του ΚΚΕ και των προοδευτικών λαϊκών δυνάμεων.


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ