Κυριακή 24 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
«Γιουσουρούμ» ξεπουλήματος

Συνεδρίαζε - όπως λέει το ανέκδοτο - το κογκλάβιο των καρδιναλίων με επικεφαλής τον Πάπα. Κάθε τόσο άνοιγε η πόρτα και ο γραμματέας - καρδινάλιος κάτι ψιθύριζε στο αυτί του Πάπα. Με τη σειρά του αυτός αρνιότανε κατηγορηματικά σε όλες τις γλώσσες που λένε ότι γνώριζε. Αν ήταν ο νεοεκλεγείς θα έλεγε με τη σειρά του «Νάιν».

Σε μια στιγμή κάποιος φιλοπερίεργος καρδινάλιος τόλμησε να ρωτήσει:

- Γιατί είσαστε τόσο κατηγορηματικός Αγιε Πατέρα. Ποια είναι η πρόταση που σας γίνεται και την απορρίπτετε;

- Γιατί μας προτείνουν απαντά, να μας δώσουν 10 εκατομμύρια δολάρια, για να λέμε στη θέση του «Amen - Αμήν» τον τίτλο γνωστής εταιρίας πετρελαίων από το θηριώδες γκρουπ των «εφτά αδελφών»!

Πριν από λίγα χρόνια - στα καθ' ημάς - εκπρόσωποι του νεοφιλελευθερισμού είχαν διακηρύξει την πρόθεση να ξεπουλήσουν τα πάντα, από ακτογραμμές, θαλασσόβραχους, θαλασσοσπηλιές, εκτάσεις του δημοσίου, δημόσια έργα και επιχειρήσεις στα πλαίσια των ιδιωτικοποιήσεων που κατά τη σημερινή δυσμενή οικονομική κατάσταση «συμπληρώνουν» τα μέτρα λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων.

Σε κάποια απ' αυτές τις περιόδους ακούστηκε και η παρανοϊκή σκέψη να εγκατασταθεί νυχτερινό κέντρο με φωτεινές γιρλάντες κοντά στην ...Ακρόπολη. Δεν είχε γίνει γνωστό αν στο εξωφρενικό αυτό σχέδιο περιλαμβάνονταν και οι Καρυάτιδες, ως σερβιτόρες.

Τις ημέρες αυτές προωθείται η κατεδάφιση μέρους του Καζίνου της Πάρνηθας και η επέκταση των εγκαταστάσεών του, έτσι ώστε να ενισχυθούν τα ...παραγωγικά έργα του τζόγου, σ' ένα τόσο κοντινό σημείο της πρωτεύουσας, στο μοναδικό ελατοσκέπαστο βουνό της περιοχής.

Στο ξεπούλημα, όσο - όσο περιλαμβάνονται και τα πανάκριβα ολυμπιακά έργα, τα οποία αμέσως μετά τους αγώνες άρχισαν να λεηλατούνται και να καταστρέφονται και στη συνέχεια προσφέρονται ως λεία στο αρπακτικό κεφάλαιο «του ωραίου, του μεγάλου και τ' αληθινού» κατά πώς λέει και ο ολυμπιακός ύμνος που χρησιμοποιείται ως «παραβάν».


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ