Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΓΑΛΑ - ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ: Σε σύσκεψη για την προετοιμασία της κινητοποίησης του ΠΑΜΕ στις 27 του μήνα και την απεργία στις 10 Δεκέμβρη, αλλά και την οργάνωση της πάλης ενάντια στις απολύσεις που γίνονται στον Ομιλο «Φιλίππου», καλεί τα σωματεία του κλάδου η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της.

ΚΕΣΕΝ: Την κλιμάκωση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν ομόφωνα οι μηχανικοί ναυτεργάτες που φοιτούν στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ), στη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης, απαιτώντας την άμεση έναρξη των επισκευών του ετοιμόρροπου κτιρίου. Η Συντονιστική Επιτροπή του ΚΕΣΕΝ Μηχανικών θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 19 Νοέμβρη. Ενώ οι σπουδαστές αποφάσισαν να παρέμβουν και στο γενικό συμβούλιο της ΠΝΟ στις 16 Δεκέμβρη.

ΠΑΜΕ - ΔΗΜΟΣΙΟ: Συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στην Ομόνοια οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, στις 26 Νοέμβρη, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας (12 έως τη λήξη του ωραρίου) των εργαζομένων στο Δημόσιο για το ζήτημα του Ταμείου Πρόνοιας που αδυνατεί να καταβάλλει το εφάπαξ.

«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»: Τρίωρη στάση εργασίας (8-11 π.μ.) και πορεία στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (Αλεξάνδρας και Τσακάλωφ στους Αμπελόκηπους) πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό», συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Από το χτεσινό δημοσίευμα του «Ρ» για τις εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, λείπουν οι αντιπρόσωποι που εκλέγονται για το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου. Ο «Πανοικοδομικός Ταξικός Ενωτικός Συνδυασμός» πήρε 8.207 ψήφους, εκλέγοντας 111 αντιπροσώπους. Εναν ακόμα αντιπρόσωπο εκλέγει η «Πρωτοβουλία Οικοδόμων» που πήρε 115 ψήφους.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Εκδήλωση - συζήτηση με τους νέους εργαζόμενους του κλάδου διοργανώνει σήμερα, στις 7 μ.μ., η Επιτροπή Νέων της Ενωσης Λογιστών Αθήνας με επίκεντρο τις εκδηλώσεις για την 35η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τις εργασιακές σχέσεις, την οικονομική κρίση και το συνδικαλιστικό κίνημα. Η εκδήλωση θα γίνει στα γραφεία της Ενωσης (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ: Στα διόδια των Μαλγάρων θα διαδηλώσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι των ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ Γ' που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους. Οι εργαζόμενοι, που έχουν τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Νάουσας απαιτούν: Αμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων, να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο, να μη γίνει καμία απόλυση, να μη συμψηφιστεί η οικονομική ενίσχυση των 1.000 ευρώ με τα δεδουλευμένα. Στο ίδιο σημείο θα διαδηλώσουν και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ΔΟΥΔΟΣ.

ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΟΤΑ: 48ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο, οι εργαζόμενοι στις προνοιακές δομές στους ΟΤΑ, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ. Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για προνοιακές δομές στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων, με μόνιμη σταθερή εργασία για όλους.

«ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ»: Νέα δίωρη στάση εργασίας (10-12) και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΑΤΕ στην Πανεπιστημίου, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Ασφαλιστική, ενάντια στην πώλησή της.

«ΑΛΤΕΚ»: Οι εργαζόμενοι στον Ομιλο «Altec» προχωρούν, σήμερα, σε απεργία και συγκέντρωση στις 9 π.μ., στο υπουργείο Απασχόλησης. Στις 19/11, θα κάνουν συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου θα εκδικαστεί η αίτηση πτώχευσης που έχει καταθέσει η «Altec Telecom».

ΟΤΕ: Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνει η εκχώρηση του 4% των μετοχών του ΟΤΕ από το κράτος στο ΙΚΑ, όρος που είχε τεθεί προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δραματική συρρίκνωση του προσωπικού κατά 5.300 εργαζόμενους. Παράλληλα, «ανοίγει ο δρόμος» για την παραπέρα μείωση του προσωπικού κατά 630 εργαζόμενους - και πάλι μέσω της λεγόμενης «εθελούσιας εξόδου».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ