Πέμπτη 8 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΗΛΠΑΠ - ΜΕΤΡΟ: Σε νέα στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 μ.μ. προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2008! Τη σημερινή στάση εργασίας αποφάσισε το ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, διεκδικώντας ακόμα την εφαρμογή συμβατικών υποχρεώσεων εκ μέρους της διοίκησης της εταιρείας, καθώς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στο Μετρό της Αθήνας, αποφάσισαν να μεταθέσουν για την ερχόμενη Πέμπτη την 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει για σήμερα, λόγω της αλλαγής στο πρόσωπο του αρμόδιου υπουργού λόγω ανασχηματισμού.

ΒΙΟΤΕΡ: Απλήρωτοι για δύο μήνες (Νοέμβρης και Δεκέμβρης 2008) παραμένουν οι εργάτες της εταιρείας ΒΙΟΤΕΡ, που εργάζονται για την κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου της Εγνατίας, στην περιοχή του Λαγκαδά.

ΟΕΚ: Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, συνεχίζεται κανονικά από 1-1-2009 η παραλαβή αιτήσεων και η χορήγηση στεγαστικών δανείων επιδοτούμενου επιτοκίου σε δικαιούχους του ΟΕΚ από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, με τους όρους της από 4/10/2005 σύμβασης μεταξύ ΟΕΚ και ΕΤΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο καθορισμός των όρων της δανειοδότησης εκκρεμούσε μετά από την απαράδεκτη προσπάθεια της τράπεζας να αναπροσαρμόσει προς όφελός της τα επιτόκια, στο όνομα της οικονομικής κρίσης. Γεγονός που επιβεβαιώνει τις συνέπειες που έχει για τους δικαιούχους του ΟΕΚ η λειτουργία του Οργανισμού σαν παραμάγαζο των τραπεζών.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: Απλήρωτοι παραμένουν -σύμφωνα με καταγγελίες - οι εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα, στην Τουριστική Επιχείρηση, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και στον Οργανισμό Υγείας, οι εργαζόμενοι έχουν λάβει μόνο δώρο Χριστουγέννων, ενώ τους οφείλονται μισθοί δύο μηνών. Το θέμα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Αντώνης Σκυλλάκος, απαιτώντας άμεσα μέρα ώστε, να δοθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΑΙΘΩΝ ΑΕ: Τέσσερα χρόνια μετά τη διακοπή της λειτουργίας του λατομείου της εταιρείας ΑΙΘΩΝ ΑΕ που λειτουργούσε στην περιοχή του Δήμου Βελεστίνου Μαγνησίας, δεν έχουν δοθεί ακόμη τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους. Το λατομείο έκλεισε με απόφαση του τότε Νομάρχη Μαγνησίας, έπειτα από έρευνες στα πετρώματα του λατομείου, στα οποία είχε βρεθεί αμίαντος. Με Ερώτησή τους προς τον αρμόδιο υπουργό, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Αντώνης Σκυλλάκος απαιτούν να αποδοθούν άμεσα όλα τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ