Σάββατο 7 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΔΕΔΥ: Την απόφαση για την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 2 Απρίλη, πήρε χτες το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ: Γλέντι για τα μέλη και τους φίλους του, αύριο Κυριακή 8 Μάρτη, στη 1 μεσημέρι, πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας - Περιχώρων. Το γλέντι θα γίνει στο κέντρο διασκέδασης «Γαλάζιο» στα Πατήσια, οδός Καυτατζόγλου 46, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συνδέσμου, στο ΕΚΑ, Γ' Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνη, 1ος όροφος, και στα τηλέφωνα 210 82.29.325 και 210 82.27.539.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Αλλοι τρεις εργαζόμενοι της εταιρείας «ΚΟΝΤΙ», στο Βόλο, προστέθηκαν στις στρατιές των ανέργων της Θεσσαλίας. Την ίδια ώρα, αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση της καταβολής των δεδουλευμένων του Φλεβάρη, αλλά και μέρος αυτών του Γενάρη, είναι οι 38 εργαζόμενοι της επιχείρησης μετάλλου «ΚΑΝΑΚΗΣ», στο Βόλο. Οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι για το εργασιακό τους μέλλον, καθώς η εργοδοσία, όχι μόνο αρνείται να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα τους, αλλά απαίτησε να δουλέψουν απλήρωτοι, ακόμα δύο μήνες, επικαλούμενη «πρόβλημα ρευστότητας».

«ΧΙΩΤΗΣ»: Στον «αέρα» βρίσκονται οι 35 εργαζόμενοι της υποδηματοποιίας στο Αιγάλεω. Εκπρόσωποι της εργοδοσίας είπαν την προηγούμενη βδομάδα ότι η εταιρεία θα κλείσει, ενώ τις επόμενες μέρες δε βρήκαν κανέναν, ούτε καν για να πάρουν τις αποζημιώσεις που τους υποσχέθηκαν. Στο πλευρό τους βρίσκεται από την πρώτη στιγμή το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, με το οποίο χτες συζήτησαν για την οργάνωση του αγώνα τους.

ΟΤΑ: Ο απολογισμός δράσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ) συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, ενόψει του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου που διεξάγει στα τέλη Απρίλη. Η ΔΑΣ ΟΤΑ σημείωσε ότι πρόκειται για έναν απολογισμό αποδοχής και στήριξης των πολιτικών αφαίρεσης εργασιακών δικαιωμάτων. Επισήμανε την ταύτιση των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που χαρακτηρίζουν τον απολογισμό θετικό, αλλά και τη διγλωσσία της ΑΣΚ (ΣΥΝ) και των «Αγωνιστικών Κινήσεων Συσπειρώσεων». Οι δύο τελευταίες παρατάξεις, αν και πήραν αρνητική θέση για τον απολογισμό, ψήφισαν από κοινού με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ τον αποκλεισμό από το Συνέδριο του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης γιατί το τελευταίο αποδέχτηκε το αυτονόητο δικαίωμα ψήφου των συμβασιούχων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αναβολή πήρε χτες η εκδίκαση της αγωγής των τραπεζιτών κατά της απόφασης του ΟΜΕΔ για τη σύναψη Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2008.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ