Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΓΙΟΥΡΟΣΤΑΤ»: Μείωση της απασχόλησης εμφανίζεται το δεύτερο τρίμηνο του 2009 στη «ζώνη του ευρώ» (κατά 0,5% ή 702 χιλιάδες εργαζόμενοι) και στην «Ευρώπη των 27 χωρών» (κατά 0,6% ή 1,443 εκατομμύρια εργαζόμενοι) σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η «Γιουροστάτ». Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008 η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,8% στην «ευρωζώνη» και κατά 1,9% στην «Ευρώπη των 27».

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Συγκέντρωση και πικετοφορία ενάντια στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν οι μεγαλοξενοδόχοι του Νομού Ηρακλείου (συνεδριάζουν αύριο για επιπλέον μέτρα σε βάρος των εργαζομένων με πρόσχημα την κρίση) πραγματοποιεί σήμερα, στις 7 μ.μ., έξω από το ξενοδοχείο «Αστόρια» η ΔΑΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων.

ΕΣΔΚΝΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί στη διοίκηση του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής οι ταξικές δυνάμεις στο συγκεκριμένο χώρο εργασίας, απαιτώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης συμβασιούχου.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν χτες οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΑΕ» στο Χαλάνδρι, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οι εργαζόμενοι (περίπου 15-20) είναι απλήρωτοι τους τελευταίους 2-3 μήνες.

ΙΓΜΕ: Σε 24ωρη απεργία και πορεία στο υπουργείο Ανάπτυξης στις 11 π.μ. κατεβαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ. Οι απεργοί απαιτούν - μεταξύ άλλων - να γίνουν άμεσα προσλήψεις καθώς το προσωπικό έχει μειωθεί από τις 1.200 θέσεις στις 510, γεγονός που οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του ιδρύματος.

«ΔΕΠΟΣ ΑΕ»: Σε κινητοποίηση έξω απ' το ΥΠΕΧΩΔΕ, προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι της ΔΕΠΟΣ ΑΕ με σύνθημα «θέλουμε τα λεφτά μας, φτάνει η κοροϊδία». Μεταξύ άλλων προβλημάτων, οι εργαζόμενοι, 16 μήνες μετά από τη μετάταξή τους από τη ΔΕΠΟΣ ΑΕ στο ΥΠΕΧΩΔΕ, δεν έχουν πάρει όσα δεδουλευμένα τους χρωστούσαν μέχρι τη μετάταξη, ενώ υπάρχουν χρέη ακόμα και από το 2006.

ΕΤΑΠ - ΜΜΕ: Την ταλαιπωρία που (πέραν όλων των άλλων αντεργατικών συνεπειών) συνεπάγεται για τους ασφαλισμένους η ενιαιοποίηση των ΤΣΕΥΠ - ΤΑΤΤΑ - ΤΑΙΣΥΤ και η μεταστέγαση υπηρεσιών επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων πρακτορείων Αθηνών και περιχώρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο την επόμενη τριετία το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ θα πληρώσει 670.000 ευρώ για ενοίκια, παρόλο που και τα τρία ταμεία έχουν ιδιόκτητα κτίρια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ