Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ»: Παράσταση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία Αθηνών στις 9 π.μ. και στη συνέχεια στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» στην Πεντέλη. Οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους - είναι απλήρωτοι τρεις μήνες - και επαρκή χρηματοδότηση του φορέα.

OIKOΔOMOI: Παρέμβαση στον «Μποτονάκη» (όπου σύμφωνα με καταγγελίες η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων είναι απλήρωτη ακόμη και έξι μήνες), πραγματοποίησε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, απαιτώντας την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Παράλληλα, ζήτησε την άμεση επαναπρόσληψη του Γ. Νιέρρη που απολύθηκε όταν αρνήθηκε να κάνει περισσότερες υπερωρίες.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΜΑΪΣΤΡΑΛΙ»: Στην απόλυση του τρίτου κατά σειρά εργαζόμενου, μέλος της σωματειακής επιτροπής του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, προχώρησε η εργοδοσία του εστιατορίου «Μαϊστράλι». Η απόλυση έγινε όταν ο εργαζόμενος αρνήθηκε να εκτελέσει καθήκοντα που δεν προβλέπονται στη σύμβασή του.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ: Αναρμόδιος να δώσει απάντηση δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου και τα οποία έθεσαν χτες σε συνάντηση μαζί του εκπρόσωποι του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. Ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι ακόμα δεν έχουν «καθοριστεί» οι αρμοδιότητες.

«ΠΛΑΙΣΙΟ»: Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Πλαίσιο», διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

ΠΕΡΑΜΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Δήμο Περάματος. Διεκδικούν την έγκαιρη καταβολή των μισθών και των ασφαλιστικών τους εισφορών, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, τακτοποίηση των εργαζομένων με «stage». Από την ερχόμενη Δευτέρα έως την Τετάρτη θα απέχουν από την εργασία τους. Την Τρίτη θα πραγματοποιήσουν πορεία στο Πέραμα και την Τετάρτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ