Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Τις 63.552 έφτασαν οι απώλειες των θέσεων εργασίας τον Αύγουστο του 2009, σύμφωνα με το μηνιαίο στατιστικό δελτίο της Τράπεζας τις Ελλάδας. Από αυτές οι 35.728 ήταν απολύσεις και οι 27.824 χαρακτηρίζονται «οικειοθελείς αποχωρήσεις». Τον ίδιο μήνα οι αναγγελίες πρόσληψης ήταν 52.787 και όπως προκύπτει τον Αύγουστο χάθηκαν 10.765 θέσεις εργασίας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΝΕΟΣΕΤ»: Σε εννέα απολύσεις εργαζομένων προχώρησε χτες η εργοδοσία της επιχείρησης επίπλων γραφείων «ΝΕΟΣΕΤ». Το σωματείο καταγγέλλει ως αυθαίρετες και αδικαιολόγητες τις νέες απολύσεις, ενώ υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία έχει απολύσει περίπου 80 εργαζόμενους από το Νοέμβρη του 2008 μέχρι τον Απρίλη του 2009.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ: Συνεχίζουν σήμερα και αύριο την αποχή από την εργασία τους οι εργαζόμενοι στο Δήμο Περάματος καθώς απέβη άκαρπη η χτεσινή συνάντηση εκπροσώπων τους με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση. Στα αιτήματα των εργαζομένων για έκτακτη οικονομική επιχορήγηση ώστε να καταβάλλονται στην ώρα τους η μισθοδοσία και οι ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ο υπουργός επικαλέστηκε έλλειψη χρημάτων και απέρριψε το αίτημα για έκτακτη επιχορήγηση. Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση.

«ΜΠΟΤΟΝΑΚΗΣ»: Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν από χτες 30 εργαζόμενοι της κατασκευαστικής εταιρείας «ΜΠΟΤΟΝΑΚΗΣ», απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Η εργοδοσία χρωστά μισθούς μέχρι και έξι μηνών, καθώς και επίδομα αδείας.

ΕΙΝΑΠ: Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά αποφασίστηκε η σύγκληση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης στις 16.11.2009 στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ώρα 12 το μεσημέρι. Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ και την ανάδειξη αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία θα γίνουν στις 17.12.2009. Εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ