Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ: Τη μεγάλη νοθεία που σημειώθηκε στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Αθήνας στις 23 και 24 Φλεβάρη καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ). «Οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ άφησαν τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου να ψηφίζουν χωρίς βιβλιάριο υγείας (σ.σ. όπως απαιτείται για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία) και η Εφορευτική Επιτροπή δεν έδινε ψηφοδέλτια της παράταξής μας στους ψηφοφόρους» τονίζει η ΔΑΣ. «Εφτασαν στο σημείο να ρίξουν ψηφοδέλτια στην κάλπη για να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα και να αυξήσουν τον αριθμό των αντιπροσώπων τους στην ΠΟΠ ΟΤΑ και το ΕΚΑ (σ.σ. από τα οποία αναδεικνύονται οι αντιπρόσωποι για τη ΓΣΕΕ)». Ο δικαστικός αντιπρόσωπος και η Εφορευτική Επιτροπή απέρριψαν την ένσταση των ταξικών δυνάμεων και το αίτημα να διακοπεί η ψηφοφορία.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΙ: Σε μαζική ενίσχυση του ψηφοδελτίου τους, της «Αγωνιστικής Ενότητας Ταχυδρόμων», καλούν οι ταξικές δυνάμεις στις εκλογές του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας, που ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται σήμερα. Οι εκλογές γίνονται από τις 8 π.μ. έως τις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Stanley», στην πλατεία Καραϊσκάκη.

ΝΑΟΥΣΑ: Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα του ΟΑΕΔ στη Νάουσα πραγματοποίησαν χτες τα Σωματεία Διαλογής - Ψύξης και Φορτοεκφορτωτών, καταδικάζοντας την πολιτική που οδηγεί εκατοντάδες εποχικούς εργαζόμενους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Τους αφαιρούν το δικαίωμα ένταξης στο Ταμείο Ανεργίας με τουλάχιστον 100 ημερομίσθια, το δικαίωμα στην ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το δικαίωμα στη σύνταξη. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση χαρίζει μέσω του ΟΑΕΔ άπειρα εκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοβιομήχανους και εφοπλιστές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ