Παρασκευή 16 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΘΡΙΑΣΙΟ: Την απόλυση δύο καθαριστριών στο Θριάσιο Νοσοκομείο, στην οποία προχώρησε η εργολαβική εταιρεία ΑΝΟΔΙΚΗ, καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Οπως τονίζει, δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των εργαζομένων τους, επειδή «τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι» και διεκδίκησαν να αμείβονται σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις του κλάδου και για το ποσό που υπογράφουν(!).

ΜΕΤΚΑ: Η εργοδοσία της επιχείρησης ΜΕΤΚΑ (Βόλος), δεν παρέστη στην προχτεσινή προγραμματισμένη τριμερή συνάντηση, στο υπουργείο Απασχόλησης, για το θέμα των απολύσεων των τριών συνδικαλιστών του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων.

ΑΜΕΑ: Πορεία προς τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, την οποία και κατέλαβαν συμβολικά για λίγη ώρα, πραγματοποίησαν χθες το πρωί μέλη συλλόγων με αναπηρία διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχή απαξίωση της Σχολής Τυφλών (ελάχιστοι μαθητές μπορεί να φιλοξενηθούν, κλειστά είναι τα εργαστήρια των τμημάτων κλπ.). Ζήτησαν από τη Νομαρχία να εκχωρήσει την αρμοδιότητα που αφορά στη Σχολή Τυφλών, στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στους εργαζόμενους της Σχολής, ως συνέπεια της υποχρηματοδότησης, οφείλονται μισθοί τεσσάρων μηνών και το δώρο Πάσχα. Απλήρωτοι παραμένουν και οι προμηθευτές για πάνω από ένα χρόνο.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Απέχουν από τα καθήκοντά τους, από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη, οι δικηγόροι του Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για το φορολογικό νομοσχέδιο, μετά από γενική συνέλευση.

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΘΒΕ: Δίωρες στάσεις εργασίας σήμερα και την Τετάρτη 21 Απρίλη πραγματοποιούν οι τεχνικοί και το λοιπό προσωπικό του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές μισθών, δώρων και επιδομάτων, καθώς και την απόλυση συμβασιούχων. Οι στάσεις εργασίας θα γίνουν σήμερα 1-3 μ.μ., και 9-11 μ.μ., και την Τετάρτη 21 Απρίλη, 10 π.μ.- 12 το μεσημέρι και 7-9 μ.μ. Ως συνέπεια των στάσεων εργασίας, ματαιώνονται οι προγραμματισμένες για σήμερα και την ερχόμενη Τετάρτη παραστάσεις του ΚΘΒΕ.

ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ: Τα δεδουλευμένα οκτώ μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία και διασφάλιση των θέσεων εργασίας ζητούν οι εργαζόμενοι. Ορίστηκε τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, την επόμενη Τρίτη 20 Απρίλη στις 10.30 το πρωί. Την ίδια ώρα, οι 140 εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ