Τετάρτη 5 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ: Ιδρυτική σύσκεψη για τη συγκρότηση κλαδικής επιτροπής Υγείας - Πρόνοιας - ΙΚΑ του ΠΑΜΕ, για τη συσπείρωση των εργαζομένων του χώρου στη βάση των ταξικών τους συμφερόντων, διοργανώνουν σωματεία, επιτροπές αγώνα και συνδικαλιστές αύριο Πέμπτη 6 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος). Το κάλεσμα υπογράφουν η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), το Κλαδικό Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς και 72 συνδικαλιστές της Υγείας - Πρόνοιας.

OTE: Σε παναττική 4ωρη στάση εργασίας (12.00-16.00) προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ. Ενώ μεθαύριο Παρασκευή πραγματοποιείται 24ωρη απεργία στον ΟΤΕ και τις θυγατρικές του. Η ΕΣΚ ΟΤΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή με το πλαίσιο αιτημάτων των ταξικών δυνάμεων για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης και την απόρριψη των προθέσεων της διοίκησης του ΟΤΕ να ανατρέψει το Γενικό Κανονισμό Προσωπικού.

ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ: Την 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη Νοσοκόμων - Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης Ελλάδας οργανώνει την επόμενη Δευτέρα 10 Ιούλη, το συνδικάτο Νοσοκόμων - Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης Ελλάδας «Ενωση - Αλληλεγγύη». Το θέμα της συνδιάσκεψης, η οποία θα ξεκινήσει στις 5μ.μ., στην αίθουσα του ξενοδοχείου «GREEN PARK» (Μαυροματαίων 22, Πεδίον Άρεως), θα έχει θέμα την «Κοινωνική Ασφάλιση και για τις γυναίκες, τα αιτήματα του κλάδου, ενημέρωση για την περίοδο 1991-1996». Μεταξύ άλλων θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της ΟΣΝΙΕ.

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ: Από τη Δευτέρα, Τρίτη και τώρα την Παρασκευή μεταθέτει η κυβέρνηση τις ανακοινώσεις της για τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων της Θεσσαλονίκης, όπως... διαβεβαίωσε χτες ο υφυπουργός εργασίας Γερ. Γιακουμάτος το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων της επιχείρησης που «εδέησε» να το δεχτεί στο γραφείο του αφου το προγραμματισμένο ραντεβού ήταν για τη Δευτέρα.

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ»: Παρέμβαση προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των περίπου 50 εργαζομένων στην ψυχιατρική κλινική «Αγία Τριάς» στο Ηράκλειο Αττικής, που έκλεισε στις 15 Ιούνη 2006, και να λυθεί το πρόβλημα με τη νοσηλεία 15 ασθενών που έχουν παραμείνει στην κλινική, πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας. Αντιπροσωπεία του Σωματείου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της κλινικής και στη συνέχεια πραγματοποίησαν κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: Αντίθετος προς την κοινοτική νομοθεσία κρίθηκε ο νόμος Ρέπα, όσον αφορά το καθεστώς των διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σύμφωνα με την απόφαση, ο τρόπος εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας, αντιβαίνει προς την Οδηγία 1999/70, που «αποσκοπεί στην υλοποίηση της συμφωνίας - πλαισίου για την εργασία ορισμένου χρόνου, η οποία συνάφτηκε μεταξύ των κοινωνικών εταίρων της Ευρώπης», με στόχο την αποτροπή της κατάχρησης από τη χρήση διαδοχικών συμβάσεων ή εργασιακών σχέσεων ορισμένου χρόνου στις χώρες - μέλη της ΕΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ