Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η ολομέτωπη επίθεση των τραπεζιτών και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου στα δικαιώματα των εργαζομένων στόχο έχει τη συνεχιζόμενη αύξηση της κερδοφορίας τους, τονίζει, με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση τη μέρα που θα γίνει η τρίτη συνάντηση ΟΤΟΕ - τραπεζιτών για τις διαπραγματεύσεις. Η Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα συνεδριάζει τη Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη, στις 4.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Συλλόγου Εργαζομένων ΑΤΕ (Αμερικής 10, 3ος όροφος) για τον προγραμματισμό της παραπέρα δράσης.

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Απλήρωτοι από τον Απρίλη, λόγω των γνωστών και απαράδεκτων διγνωμιών μεταξύ Δικαιοσύνης και Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αξιοποιούνται ως άλλοθι με σκοπό την παραπέρα ομηρία των συμβασιούχων, παραμένουν 11 συμβασιούχοι στην καθαριότητα του Δήμου Ρεθύμνου. Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και έξι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο Δήμο Αρκαδίου στο Νομό Ρεθύμνου. Δύο από τους έντεκα συμβασιούχους προχώρησαν και σε απεργία πείνας έξω από το Δημαρχείο. Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ τονίζει ότι για την επίλυση του προβλήματος απαιτείται πολιτική βούληση, που «δεν υπάρχει ούτε από τη σημερινή κυβέρνηση ούτε από την προηγούμενη, που θέλουν να κρατούν τους εργαζόμενους σε ομηρία».

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ: Οι 400 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς της Αθήνας όχι μόνο παραμένουν σε κατάσταση ομηρίας, αλλά βαφτίζονται «εργολάβοι» και υπάγονται στο ΤΕΒΕ με σοβαρές επιπτώσεις και στο πενιχρό τους εισόδημα και στις ασφαλιστικές επιβαρύνσεις. Το θέμα συζητήθηκε στη Βουλή, ύστερα από Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου, που ζήτησε την κατοχύρωση του δικαιώματός τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Απαντώντας, ο αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Θ. Νάκος είπε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνται με σύμβαση έργου και ως εκ τούτου πληρώνονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και δεν προβλέπεται η ασφάλισή τους στο ΙΚΑ.

ΟΤΕ: Συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της 24ωρης περιφερειακής απεργίας. Κλειστά παρέμειναν και τα καταστήματα του ΟΤΕ στη Λάρισα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ