Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΙΚΑ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ: Σε παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του ΙΚΑ Γ. Βαρθολομαίο προχώρησαν χτες εκπρόσωποι της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και Ελευθερίες, με αφορμή την πρόσφατη κλήση σε απολογία από τη διοίκηση του ΙΚΑ της προϊσταμένης του υποκαταστήματος Αγίας Σοφίας Πειραιά Γιαννούλας Δημοπούλου, εκλεγμένου μέλους του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ και μέλους του ΚΚΕ. Αιτία ήταν η καταγγελία επισκέπτη των Ιατρείων, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα κατηγορούσε τη συνδικαλίστρια ότι «... προκαλεί τα δημοκρατικά μας αισθήματα η ανάγνωση της εφημερίδας "Ριζοσπάστης" εις το γραφείο της και κυρίως η ανάρτηση φωτογραφίας - γελοιογραφίας εις κοινή θέα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών που τον παριστά ως πίθηκο...»! Ο διοικητής δεσμεύτηκε πως το θέμα θα μπει στο αρχείο ως μη γενόμενο.

ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ: Σε νέα κινητοποίηση - την τρίτη μέσα σε λίγες μέρες - προχωρούν, σήμερα Παρασκευή, οι εποχιακοί εργαζόμενοι των κονσερβοποιείων - διαλογητήριων του Νομού Λάρισας, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων που έχουν πολλές φορές θέσει στο υπουργείο Απασχόλησης. Οι εποχικοί, που θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στον ΟΑΕΔ, διεκδικούν άμεσα μέτρα για την ουσιαστική προστασία τους.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΤΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει την Τετάρτη 4 Οκτώβρη στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Εσωτερικών (πλατεία Κλαυθμώνος) για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία και την ένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), με βάση τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, απευθύνει το Συντονιστικό Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.

ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΑΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ: Ξεκίνησε χτες και συνεχίζεται σήμερα με καθολική συμμετοχή η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στον αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών αποβλήτων στη χωματερή των Ανω Λιοσίων. Χτες οι εργαζόμενοι και από τις τρεις βάρδιες συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη του αποτεφρωτήρα. Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Γιώργος Σπιθουράκης, μέλος της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων στη χωματερή και ο Μπάμπης Τενές από την Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με την πλειοψηφία του σωματείου των εργαζομένων της χωματερής, που ελέγχει η ΠΑΣΚΕ, η οποία αρνήθηκε την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας. Σήμερα το μεσημέρι οι εργαζόμενοι θα κάνουν και νέα Γενική Συνέλευση.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ: Σε κινητοποιήσεις προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν οι 150 συμβασιούχοι του Δήμου Λάρισας εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους να μονιμοποιηθούν, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Διαμηνύουν ότι εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους μέχρι τη Δευτέρα, τότε θα κατασκηνώσουν έξω από το Δημαρχείο Λάρισας, διεκδικώντας από τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς το αρμόδιο υπουργείο για να σταματήσει επιτέλους η εργασιακή ομηρία τους.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Τετράωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ταμείο του ΤΑΞΥ πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας μετά από απόφαση του ταξικού τους σωματείου, διεκδικώντας την πλήρη κάλυψη σε ιατρική περίθαλψη. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, μπροστά στον κίνδυνο να μείνουν χωρίς ιατρική περίθαλψη από 1 Οκτώβρη, πρόβαλαν την ανάγκη διεκδίκησης δημόσιου συστήματος ασφάλισης ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας και την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης που προωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ