Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: Σε κατάληψη του Δημαρχείου και όλων των δημοτικών κτιρίων του Δήμου Ανω Λιοσίων προχώρησαν και πάλι από χτες οι περίπου 600 εργαζόμενοι των δημοτικών επιχειρήσεων, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες. Ο δήμος δεν τους κατέβαλε δύο μισθούς, όπως είχε δεσμευτεί την περασμένη βδομάδα.

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ: 48ωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου Αίγινας, μόνιμοι και συμβασιούχοι, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους και μόνιμη και σταθερή δουλιά. Στο πλευρό τους βρίσκεται η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» Αίγινας.

«ΧΑΜΠΙΤΑΤ»: «Λουκέτο» - σύμφωνα με πληροφορίες - ετοιμάζεται να βάλει η αλυσίδα καταστημάτων «ΧΑΜΠΙΤΑΤ» (είδη οικιακής χρήσης), στην οποία απασχολούνται περίπου 120 εργαζόμενοι. Η εργοδοσία φέρεται να έχει κηρύξει πτώχευση, επικαλούμενη ζημιά από παλιότερη πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της, την οποία - όπως λέει - δεν μπορεί να καλύψει.

ΕΡΓΟΣΕ: Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι που απασχολεί ο υπεργολάβος ξυλότυπου Γιώργος Καζινάκης στο εργοτάξιο του αμαξοστασίου της ΕΡΓΟΣΕ στο Θριάσιο, διεκδικώντας δεδουλευμένα. Οι εργάτες αντιστάθηκαν σε πιέσεις για να δουλέψουν και το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα η εργοδοσία να τους απειλήσει με απολύσεις, κάτι που απέτρεψε η άμεση παρέμβαση του συνδικάτου.

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην τριήμερη απεργιακή τους κινητοποίηση, ξεκινώντας από τις 15 Δεκέμβρη, με προοπτική κλιμάκωσης, εμφανίζονται οι κτηνίατροι του Δημοσίου, μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντησή τους με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η δήλωση - πυροτέχνημα του υπουργού Ε. Μπασιάκου για «προσλήψεις στο άμεσο μέλλον 200 μόνιμων κτηνιάτρων», απέχει κατά πολύ από το αίτημα των εργαζομένων για ουσιαστική στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών της χώρας.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας αύριο, λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις πληρωμές των φαρμακείων από τον Οργανισμό Περίθαλψης Δημοσίων Υπαλλήλων και τις απαράδεκτες ρυθμίσεις που αποφάσισε το ΤΣΑΥ στο ασφαλιστικό καθεστώς όλων των υγειονομικών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ